Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ZVEZDAN TERZIĆ SMIRUJE STRASTI U I OKO CRVENE ZVEZDE

Piksi, ružno je što pljuješ Džajića!

Autor: S. Vrakela | 18.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 10

Nema mira u Ljutice Bogdana, čak ni u danima godišnjih odmora. Ako nije pitanje opstanka crveno-belih, onda se postavljaju pitanja ko je i u kolikoj meri zadužio trofejni klub. Poslednja otrovna strelica ispaljena je od strane Dragana Stojkovića pravo u još jednu legendu kluba - Dragana Džajića.

Terzić

Terzić | Foto: Zoran Ilić

Naime, nekadašnja Zvezdina desetka rekla je da je Džajić napravio niz propusta u organizaciji, da je potpisivao ugovore sa menadžerima igrača i kasnije od njihove prodaje zarađivao velike sume.


- Ružno je i nedopustivo da jedna legenda tako priča o drugoj legendi Crvene zvezde. Novine i naslovne strane definitivno nisu mesto za obračun i poravnavanje računa. Postoje mesta za to, a najviše trpi Crvena zvezda - kaže za „Alo!“ novi generalni sekretar kluba Zvezdan Terzić.

Posebno je bio zanimljiv slučaj „Žigić“ i navodni dogovor njegovog menadžera Milana Ćalasana i Dragana Džajića.

Dragan Stojković Piksi

Dragan Stojković Piksi | Foto: Zoran Lončarević


- Lično mislim da je Zvezda napravila dobar posao sa Žigićem. Naime, nije plaćen skoro ništa, dao je za Zvezdu više od 50 golova, osvojao titule i na kraju je klub još i zaradio od njega - kaže Terzić.

Po mišljenju prvog operativca crveno-belih, imati ugovore „pola-pola“ sa menadžerima i nije tako loše.

Džajić

Džajić | Foto: Zoran Lončarević


- Ulazak menadžera u klubove nije izmislio Džajić, već je taj trend došao iz inostranstva. Treba napraviti balans, ne treba biti isključiv, već izvagati. Hipotetički, ako me pitate da li bih doveo Mesija u Zvezdu iako ima „pola-pola“ ugovor, rekao bih da, jer je bolji od svih naših igrača. E sad, to ne sme biti prepreka da se klinci iz naše škole fudbala forsiraju. Lično ću se truditi da pojačamo skauting po Srbiji i da dovodimo što manje stranaca, te da sami stvaramo asove, kao što je nekada bilo - kaže Terzić.

Iskoreniti menadžerstvo u klubovima čini se nemogućim.
- Svi propisi su na njihovoj strani, ne možete ih proterati ili im zabraniti bilo šta. Međutim, ono što možemo da uradimo jeste da se mnogo više posvetimo našim klincima, da se ne bi dešavalo da ih gubimo budzašto, kao što je bilo sa Filipom Jankovićem, Fićom Đorđevićem i mnogim drugim talentima čija se vrednost danas procenjuje na desetine miliona evra - jasan je bio Terzić.

Zvezda je izgubila kredibilitet!


Činjenica da Zvezdina deca odlaze u ranim fazama karijere, neretko bez ikakvog obeštećenja jer klub nije vodio računa o njima, mora se promeniti.
- Neko se mora baviti tom decom, ne smeju se zapostavljati. Zvezdin kredibilitet ozbiljno je uzdrman tim odlascima jer im se nisu plaćale stipendije, plate i slično. To moramo hitno da promenimo u klubu, jer svoju menadžersku agenciju na možemo osnovati, pošto to zabranjuju pravilnici UEFA i FIFA - kaže Terzić.

Poslednji komentari
  • milan Vreme: 18.07.2014 08:42h

    Doktore Terzicu ,vas doktorat jo snije dosao na dnevni red ili se ne zna za njega ,a sada je lose vaditi ga.Kako objasnjavate da FIFA dozvoljava 3 posto menadzerima ,a vi ovde nudite 50 posto kao odlicno resenje.Novi propisi FIFE koje bi Vi doktore trebali da znate.Kojoj partiji pripadate sada?

  • miško Vreme: 18.07.2014 11:44h

    To je solidarnost druga iz CZ Beograd!exercise

  • Nikola Vreme: 18.07.2014 12:35h

    Pa ako je Djajic nesto ukrao, sto to nebi moglo da se objavi, a zato nam tako i ide u drustvu sto se uvek neko stiti posto su razne legende, bio on sportista, politicar, glumac i oni nebi tek smeli biti tolko halapljivi. Pa iako je od Djaje mnogo je, jer lopov je lopov.

  • spaki Vreme: 18.07.2014 12:42h

    ako neko krade on krade,da li na ulici ,da li po prodavnici ,da li kroz papire ,lopov je lopov pa ko god on bio.ali se nasao jos veci terzic da drzi moralne pridike.

  • Ana Vreme: 18.07.2014 13:01h

    Kod Terzica je kriva genetika...naime njegov otac je OJADIO Topiko i PD Pobedu iz Backe Topole...hiljade radnika je ostalo bez plate zahvaljujuci tom lopovu !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP