Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

VELIKO PRIZNANJE JAPANA

Piksiju Orden reda Izlazećeg sunca!
- Ponosan sam zbog ove počasti!

Autor: Alo.rs | 29.04.2015 - 10:09:00h | Komentara: 0

Dragan Stojković Piksi dobitnik je carskog odlikovanja Japana - Ordena reda Izlazećeg sunca za 2015. godinu za izuzetan doprinos u unapređenju prijateljskih odnosa sa ovom zemljom. - Ponosan sam zato što sam prvi Srbin kom je ukazana ovakva počast u Japanu; rekao je Piksi.

Oprostio Zvezdi svoje 32.000 evra: Dragan Stojković

Veliko priznanje: Dragan Stojković Piksi

Vlada Japana saopštila je imena stranih dobitnika prolećnih carskih odlikovanja za 2015. godinu, a ove godine na spisku od pedesetak stranaca kojima je će biti uručeno ovo značajno priznanje koje se dodjeljuje Japancima i stranim državljanima "za izuzetan doprinos u uspostavljanju i unapređenju prijateljskih odnosa sa Japanom" nalazi se i Dragan Stojković Piksi. 

Naime, carsko odlikovanje se dodeljuje i stranim državljanima za izuzetan doprinos u uspostavljanju i unapređenju prijateljskih odnosa sa Japanom, a Stojković je u izjavi za naš list poručio da je ovo veoma značajno i za Srbiju.

"Veoma sam ponosan na priznanje koje sam dobio, naročito zato što ono prevazilazi sportske okvire. Ponosan sam zato što sam prvi Srbin kom je ukazana ovakva počast u Japanu, našoj prijateljskoj zemlji"

Ovaj orden je 2012. godine dodeljen i ser Bobiju Čarltonu i to za doprinos popularizaciji fudbala u Japanu, pošto je bio ambasador Svetskog prvenstva 2002. godine.

Orden reda izlazećeg Sunca

Orden reda izlazećeg Sunca | Foto: Profimedia

Naš poznati fudbaler igračku karijeru je završio u Nagoji u kojoj je ostavio neizbrisiv trag, nakon nekoliko uspešnih godina igranja u zemlji Izlazećeg sunca, ali i kao trener F.K. Nagoja Grampusa. Po završetku igračke karijere bio je predsednik Fudbalskog Saveza Jugoslavije, a od jula 2005. je predsednik F.K. Crvena Zvezda.

Piksi je oženjen i ima troje dece. Važi za jednog od najboljih srpskih igrača svih vremena. U Nagoji, gde je živeo, igrao i trenirao smatraju ga živom legendom zbog čega ima svoj trg, dok se jedna tribina stadiona zove po njemu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP