Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ALO! OTKRIVA

Pini Zahavi kupuje Zvezdu!

Autor: Ekipa Alo! | 29.06.2014 - 17:33:00h | Komentara: 3

Dolazak Zvezdana Terzića u rukovodstvo FK Crvena zvezda, prvi je korak ka skoroj privatizaciji ovog kluba, čiji bi vlasnik trebalo da postane Izraelac Pini Zahavi!

Vidi zaradu u srpskom fudbalu: Pini Zahavi

Vidi zaradu u srpskom fudbalu: Pini Zahavi | Foto: Profimedia.rs

 Godinu bez Evrope, nekadašnji šampion sveta iskoristiće za konsolidaciju, a čim se u narednom periodu donese zakon o sportu i započne privatizacija, Zvezda će dobiti novog gazdu. Čovek čije je bogatstvo procenjeno na preko 150 miliona evra, a koji je vlasnik Investicionog fonda i menadžer mnogim zvezdama, zainteresovan je za kupovinu najvećeg srpskog kluba. 

Dobijaju novog gazdu iz Izraela: Fudbaleri Zvezde

Dobijaju novog gazdu iz Izraela: Fudbaleri Zvezde | Foto: Marko Metlaš

 Ako je, pre nekoliko meseci, upravo preko Terzića, Zahavi imao odlučnu nameru da kupi OFK Beograd, ali za to nije bilo uslova, jasno je da bi upravo novopečeni generalni sekretar crveno-belih ovoga puta mogao da sudeluje u mnogo realnijem poslu - dolasku Izraelca na „Marakanu“. Zvezda je svakako mnogo veći magnet za investitore od OFK Beograda, a kako i država ima želju da je proda i ratosilja se njenih dugova (50 miliona evra), jasno je da postoje veliki izgledi za realizaciju celog posla.

Preko njega bi Zahavi vodio crveno-bele: Eli Azur

Preko njega bi Zahavi vodio crveno-bele: Eli Azur

 - Razgovarali smo više puta sa Zahavijem, on ima želju da kupi OFK Beograd. Međutim, prvo pitanje njegovih advokata jeste da li i na koji način njihov klijent može da ostvari profit. To je u ovakvom ambijentu, gde su klubovi i dalje registrovani kao udruženja građana, nemoguće. Ja bih mu sutra prodao klub, želim da ga prepustim nekome ko može da napravi uspeh, ali država to ne dozvoljava - izjavio je pre nekoliko meseci Terzić.

a

Dolaskom nekadašnjeg predsednika FSS-a na „Marakanu“, otvorila se mogućnost da Zvezda tešnje sarađuje sa Tazahvijem, a jedan od posrednika u celom poslu biće zajednički prijatelj njih dvojice, menadžer Fali Ramadani. Takođe, treba istaći i da, ako Pini Zahavi uspe da postane vlasnik crveno-belih, ne mora da znači da će imenom i prezimenom biti na čelnoj funkciji u klubu. Realnije je da bi u njegovo ime Zvezdom rukovodio poslovni partner, izraelski biznismen Eli Azur, kako bi Zahavi zadržao menadžersku licencu i izbegao sukob interesa.

Izraelac već radio s Partizanom!

Zahavi je do sada imao sasvim dobre poslovne odnose sa rukovodstvom Partizana, od kojeg je otkupio Lazara Markovića za sedam miliona evra, a prošlog leta ga prodao Benfiki za 10 miliona. Takođe, delegacija crno-belih probala je u januaru da se dogovori u Tel Avivu upravo sa Zahavijem, da Izraelac postane njihov partner i time dobije pravo preče kupovine igrača, ali se na tom planu nije daleko odmaklo.
Poslednji komentari
  • zorans Vreme: 29.06.2014 18:03h

    Gde je Terzic tu je i javašluk.Kad bi Terzić postao direktor Osnovne škole on bi rasprodao i školu i osoblje.

  • ja+ Vreme: 29.06.2014 20:25h

    cekajte malo nije Zvezda svaki dan na prodaju, mora tender, minimalna cena, da ostane sa klubom u sportu,ima u svetu ljudi sa vise para od ovoga...

  • psz Vreme: 30.06.2014 09:21h

    Zato je sve i obezvredjeno,zato se i ne zna kako su nabijana dugovanja niti je ko odgovarao zbog toga.Strasan je osecaj da u ovoj zemlji nema nimalo akademskog potencijala i hrabrosti da ovde stvari funkcionisu normalno i da nase vrednosti ostanu nase.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP