Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NA „MARAKANI“ PRED POČETAK NOVE SEZONE NEMA ZVUČNIH POJAČANJA

Plaćaju igrače peškirima!

Autor: P. Vuković | 18.06.2013 - 14:00:00h | Komentara: 3

U istoriji Crvene zvezde verovatno se nikada nije dogodilo da na prvoj prozivci ne bude ni slovo o tituli! Trener Rikardo Sa Pinto i predsednik Dragan Džajić nisu reč prozborili o prekidu šestogodišnje vladavine Partizana, tako da je prvo okupljanje crveno-belih, maltene, delovalo kao kapitulacija i pre nego što je počela da se kotrlja lopta. Razlog je jasan - uopšte se ne nazire kako će se rešiti nagomilani finansijski problemi, a Sa Pinto u ovom trenutku nema uvid u tim koji će mu biti na raspolaganju u novoj sezoni!

Nenad Milijaš

Oni uz peškire dobijaju i platu: Nenad Milijaš i Boban Bajković | Foto: Marko Metlaš

 

Direktor Stojadinović
je ovako opisao koliko će
crveno-bele koštati malo
poznati fudbaleri koji
su došli na probu

- Razočaran sam, nadao sam se da ćemo napraviti ozbiljan tim, ostavio sam svoje impresije o tome šta treba uraditi pre tri nedelje, ali za to vreme nije urađeno skoro ništa. Raditi u Zvezdi je velika čast, ali i odgovornost, jer su očekivanja velika. Za uspehe su nam potrebni preduslovi, a bez tima nema čuda. Prošle sezone smo nakratko napravili čudo - rekao je Sa Pinto i dodao da treba sačekati naredne tri nedelje da se vidi šta će se još uraditi.

Na spisku od 28 fudbalera koji su se pojavili na prozivci ima mnogo omladinaca. Ako se išta sa sigurnošću može reći, to je da su od prvotimaca iz prošle sezone i dalje tu Milijaš, Bajković, Mladenović, Milunović.
Reprezentativci Vešović, Mijailović, Milivojević, Savićević, Ožegović i Kasalica su dobili produžen odmor, međutim, ne zna se na koga od njih Zvezda može računati. Nema povređenog Lazovića, kao ni Afrikanaca Asamoe i Daude, koji, valjda, kasne. Tu je novajlija Đorđe Rakić, kao i dvojica fudbalera koji nisu poznati široj javnosti - Saša Jovanović i Anid Travančić. Za njih dvojicu je rečeno da su priključeni treninzima i da će ostati ukoliko zadovolje ukuse trenera.

Sa Pinto

Nezadovoljan: Rikardo Sa Pinto | Foto: Marko Metlaš

O njihovom statusu je govorio sportski direktor Zoran Stojadinović.


- Jovanović (19) je iz Kolubare, brz je, dugo nisam video nekog tako brzog, ali to ne znači automatski da je dobar igrač. Travančića je doveo Džajić preko svojih ljudi iz Zenice. Oni nas ništa ne koštaju, osim tuširanja i peškira - objasnio je Stojadinović i dodao da će Zvezda dovesti još bar pet pojačanja i da će neka od njih biti skupa.

Džajić: Ambicije zavise od tima  koji sastavimo


Dragan Džajić, predsednik Zvezde, izneo je pojedine detalje iz razgovora sa igračima u svlačionici.

Dragan Džajić

Predsednik Džajić sa saradnicima | Foto: Marko Metlaš

- Rekao sam im ono što mislim da treba da se kaže svakom fudbaleru. Šta se očekuje od njih i koje su naše mogućnosti da ispunimo ono što se od Zvezde očekuje. Znaju realno stanje stvari, učinićemo sve da obaveze u potpunosti ispunimo do decembra. Ambicije? Zavisi od tima koji sastavimo - rekao je Džajić.

Stiže i Miloš Ninković?
 

Fudbaler kijevskog Dinama Miloš Ninković blizu je dogovora sa Crvenom zvezdom. To je potvrdio i član UO crveno-belih Slaviša Kokeza.

Miloš Ninković

Miloš Ninković | Foto: AP

- Stavovi su dodatno približeni i na dobrom smo putu da zaključimo posao. Finansijski uslovi mu nisu na prvom mestu, već tim. Miloš želi da ima kvalitetne saigrače i dobio je uveravanja da ćemo u narednom periodu dovesti još nekoliko fudbalera. Na „Marakanu“ će uskoro doći još igrača i mislim da će to biti presudno da on dođe - izjavio je Kokeza za „sportal“.

Rakić: Znam da je teško, ali sam svesno ušao

Napadač Đorđe Rakić (27) predstavljen je na „Marakani“. U karijeri je nosio dres Radničkog 1923, OFK Beograda, Salcburga, Ređine, Minhena 1860, Al Garafe i Al Garabija.

Đorđe Rakić

Đorđe Rakić | Foto: Marko Metlaš

- Ovo je peti put da sam blizu Zvezde, konačno sam tu! Beskrajno sam srećan i ponosan. Znam da je teško, ali svesno sam ušao u ovo. Dao sam reč. Privukla me je veličina kluba, navijači i izazov - rekao je Rakić, koji je zadužio dres sa brojem sedam u naredne dve godine.

Poslednji komentari
  • lopatar Vreme: 18.06.2013 15:58h

    Koja ste bruka.

  • smit Vreme: 18.06.2013 21:19h

    Preterujete sa ovakvim naslovima,to uopste nije tacno.Samo me zanima,da li ste svesni da okrecete ledja zvezdaskoj populaciji u Srbiji ovakvim provalama.Nikome to nije u interesu.Pozdrav!

  • Shommy Vreme: 19.06.2013 10:21h

    Ja sam Grobar, naslov je stvarno bruka ali ovo je "žuta štampa".

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP