Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

JASNA PORUKA

Platini Hrvatima i Srbima: Pratimo vas, pazite se!

Autor: Beta | 04.12.2012 - 14:55:00h | Komentara: 1

Predsednik UEFA Mišel Platini kazao je da će fudbalski savezi Srbije i Hrvatske biti kažnjeni ako dođe do incidenata u utakmicama te dve reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Mišel Platini

Ne šali se: Mišel Platini | Foto: Beta AP

- Budući da je reč o kvalifikacijama za SP, te utakmice su u nadležnosti FIFA, a ne UEFA, ali ako bude incidenata, primenićemo sankcije, u to ne sumnjajte - rekao je Platini u intervjuu za današnji "Jutarnji list".
On, međutim, nije imao konkretan odgovor na pitanje da li će u slučaju incidenata Srbija ili Hrvatska biti isključene iz kvalifikacija sa Svetsko prvenstva u Brazilu. Platini je ocenio da je za dobar imidž te dve zemlje važno da utakmice prođu bez nereda i da se odigraju u korektnoj atmosferi.
- Te dve utakmice su i dobra prilika da se provuče snažna pozitivna poruka, poruka poštovanja, tolerancije i pomirenja. Oni, koji ove dve utakmice žele da uzmu kao taoce za promovisanje nasilja, moraju da znaju da će snositi posledice.
On je dodao da je "fudbal igra, a ne rat".
Platini je rekao će možda prisustvovati jednoj od te dve utakmice, ali da još nije odlučio hoće li to biti u Zagrebu, 22. marta 2013. godine, ili u Beogradu u septembru. Na pitanje da li bi neredi i nacionalnistička ikonografija na utakmici sa Srbijom kompromitovali i ulazak Hrvatske u Evropsku uniju planiran početkom jula 2013, predsednik UEFA je rekao da bi eventualni incidenti "ocrnili sliku zemlje".
Uoči današnjeg dolaska na proslavu stote godišnjice Hrvatskog fudbalskog saveza, Platini je ponovo istakao potrebu oštre borbe protiv nasilja i huliganizma, o čemu će se takođe razgovarati tokom posete Zagrebu.
- Tačno je da Hrvatska, uostalom kao i Srbija, već ima jedan žuti karton, drugi bi imao pogubne posledice. Pažljivo pratimo šta se kod vas događa, znamo za svaki incident, za svaku bačenu baklju - kazao je Platini.
Poslednji komentari
  • Vlaja Vreme: 04.12.2012 23:48h

    Ser..jo bolje prati sta rade omladinski fudbaleri u Holandiji... ubise sudiju i nikom nista?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP