Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

Predsednik FSS-a zamolio za pomoć i čelnike UEFA i FIFA

Platini i Blater su uz nas!

Autor: M. Z. | 21.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, zatražio je zajedno sa generalnim sekretarom Zoranom Lakovićem hitan sastanak sa najvišim rukovodiocima UEFA i FIFA kako bi se i te dve velike institucije uključile u slanje finansijske pomoći za saniranje katastrofalnih posledica poplava koje su zadesile Srbiju.

Tomislav Karadžić

Tomislav Karadžić | Foto: Oliver Bunić

U tu svrhu, Karadžić je već juče po podne obavio preliminarne razgovore sa predstavnicima najviših fudbalskih organa Evrope i sveta i tom prilikom je dobio pozitivan signal da su i oni spremni da se uključe i finansijski pomognu. Iako predsednik FSS-a nije to direktno potvrdio, iz njegovog istupa prilikom sastanka sa reprezentativcima moglo se naslutiti i da je pozvao svoje stare prijatelje iz Ciriha i Niona.


- Koliko sam čuo, postoji ogromna podrška našoj zemlji, kako ovde, tako i u inostranstvu, i što je najvažnije, očekuje se da bude još veća i narednih dana. Verujem da će se uskoro u pomaganje našoj zemlji uključiti i mnoge firme i organizacije iz inostranstva, a FSS će svakako biti deo te velike akcije - najavljuje Karadžić.

Prvi čovek srpskog fudbala ima dosta godina (75), ali kaže da ne pamti ovakvu prirodnu katastrofu i poplave.
- Ovo je nezabeleženo u našim krajevima. Tek sada sam video poplavu u kojoj voda naraste čak do šest metara. Tragedija je nemerljiva, ali je narod svakako pokazao da se nesreća može ublažiti i svaka mu čast na tome. Mi, svi zaposleni u FSS-u, daćemo svoj doprinos da Srbija ustane i nastavi dalje posle ove katastrofe - zaključuje Karadžić.

„Orlovi” dali 100.000 evra za žrtve poplava!


FSS je u ponedeljak najavio da će uplatiti 15 miliona dinara za žrtve poplava u Srbiji, a taj primer sledili su i reprezentativci, koji su na jučerašnjem sastanku u Staroj Pazovi doneli odluku da prikupe 100.000 evra i takođe ih uplate u humanitarne svrhe.
- Na sastanku je donesena odluka da svi igrači i stručni štab uplate 100.000 evra kao pomoć nastradalima u poplavama - izvestio nas je Karadžić.
Uz napomenu da je ta svota prikupljena nezavisno od 15 miliona dinara, koliko će donirati samo FSS, prvi čovek srpskog fudbala najavljuje i da će FSS nastaviti da pomaže žrtvama katastrofalnih poplava koje su nas zadesile.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP