Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SRPSKI FUDBALERI ODOLEVAJU „NEPRISTOJNIM PONUDAMA“ SAMOZVANOG FS KOSOVA

Pod zastavu Kosova ni za milion evra!

Autor: | 05.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Za Srbe iz severnog dela Kosovske Mitrovice utakmica samoproklamovane reprezentacije Kosova i Haitija (danas, 15 sati) pod okriljem FIFA, jednostavno - ne postoji.

Kapiten Nikola Vučković  i trener Srđan Nikolić

Kapiten Nikola Vučković i trener Srđan Nikolić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Reporteri „Alo!“ spoznali su juče dve strane podeljenog grada. S ove naše, potpuni „ignor“. Fudbalski praznik je, kažu, u Dablinu, gde „orlovi“ večeras igraju sa Irskom.

| Foto: Aleksandar Dimitrijević

Albanski policajac: „Neće vam faliti dlaka s glave“!


Prelazeći most na Ibru zatekli smo uniformisanog Albanca, pripadnika Kosovske policije. Momak nije imao problem da porazgovara sa nama, da nas ubedi kako nam danas neće faliti dlaka s glave u probijanju od severnog u južni deo Kosovske Mitrovice, sve do, možete misliti - Olimpijskog stadiona „Adem Jašari“.
- Ne brinite, mere bezbednosti su na najvećem mogućem nivou. Nema ni razloga da se, kojim slučajem, dese neki incidenti. Uživaćemo u oprazniku fudbala i - to je to - saopštio nam je policajac.

S albanske strane mosta na Ibru potpuno drugačija slika. Atmosfera je euforična, traži se karta više za odavno rasprodati stadion „Adem Jašari“. Okolina sportskog objekta, u čiju je rekonstrukciju vlada nepriznatog Kosova uložila 700.000 evra, okićena je plavo-žutim zastavicama.

Da, ipak, nije sve u novcu, potvrđuje nam kapiten srpske Trepče, kluba osnovanog 1932. godine koji je iz razumljivih razloga morao da se preseli u opštinu Zvečan, gde se danas takmiči u četvrtoj pokrajinskoj ligi pod kapom FSS-a.

- Iskreno, Srbe ne zanima ta njihova utakmica. Ne dotiče nas. Uopšte. Mi znamo ko smo i šta smo, mi večeras držimo fige „orlovima“ na meču sa Irskom. Otići ću s društvom u kafić, gledaćemo na TV-u srpsku reprezentaciju.

| Foto: Aleksandar Dimitrijević

Do nas iz FK Trepča su dolazile i neke nepristojne ponude takozvanog saveza Kosova. Meni i još nekim igračima nudili su po 15 hiljada evra samo da pojačamo tu njihovu reprezentaciju. Ni meni ni ostalim saigračima tako nešto ne bi palo napamet. Ma, pod tom zastavom ne bih zaigrao ni za milion evra - rekao je za „Alo!“ Nikola Vučković, kapiten FK Trepča.

I trener Trepče Srđan Nikolić tvrdi da ni za živu glavu ne bi seo na klupu takozvane reprezentacije Kosova.
- Ne postoji taj novac kojim bih prodao čast i prihvatio poziv njihove selekcije. Treniraćemo danas u 15 sati u vreme njihove utakmice, a onda ćemo uživati, nadam se, u izdanju Drulovićeve Srbije - kaže Nikolić.

Hašim Tači

Hašim Tači | Foto: Oksana Toskić

I Tači kupio karte


Za svega jedan dan rasprodat je čitav kontigent ulaznica (17.000, iako je kapacitet 29.000 mesta), a jeftin reklamni trik napravio je Hašim Tači, koji je pred TV kamerama iz svog džepa izvadio lovu i simbolično kupio dve ulaznice.

Ulaznice na crno preko 100 evra


Frka za karte vlada i u Prištini. Tamošnji tapkaroši preprodaju ulaznice za više od 100 evra, iako su se na blagajnama ulaznice mogle kupiti za tri, pet i 10 evra.

17.000 zastava


Za današnji meč na stadionu „Adem Jašari“ organizatori su odštampali 17.000 plavo-žutih zastavica sa kosovskim simbolima koje će čekati navijače na stolicama.

Stižu „Dardanci“, divlji i prljavi!

Reprezentaciju Kosova će na tribinama stadiona „Adem Jašari“ bodriti novoformirana navijačka grupa „Dardanci“, koja okuplja pristalice iz više gradova u samoproklamovanoj državi, na tlu južne srpske pokrajine. Za Dardance se, inače, smatra da su bili osnivači Troje i da su bili saveznici Trojanaca u Trojanskom ratu. Čuveni starogrčki filozof, geograf i istoričar Strabon rekao je za Dardance da su divlji i prljavi, ali da vole muziku.

 

Stadion „Trepče“

Stadion „Trepče“

Zanimljivosti o meču...
Stadion u Kosovskoj Mitrovici.
Naziv: Olimpijski stadion „Adem Jašari“ (albanski), stadion „Trepče“ (srpski naziv)
Kapacitet: 18.000 (u rekonstrukciji)
Domaćin: FK Trepča (albanski), osnovan 1999. godine, član Superlige Kosova
Sudija: Stefan Klosner (Švajcarska)
Za organizaciju meča vlada Kosova je izdvojila 75.000 evra

 

Stopiran „Alo!“: Nema više uplate na meč Kosovo - Haiti!

Meč Kosovo - Haiti nema u ponudi ni u jednoj od srpskih i svetskih kladionica, ali je priča u Kosovskoj Mitrovici drugačija. Reporteri „Alo!“ su u jednoj lokalnoj kladionici pokušali da odigraju „iz dva u dva“ (Haiti vodi na poluvremenu i dobija meč, kvota 6,75), ali su nam na šalteru rekli da su uplate stopirane. Inače, domaćinu je očekivano pripala uloga izrazitog favorita, a kvota na pobedu Kosova iznosila je 1.90.

Poslednji komentari
  • Dejan Vreme: 05.03.2014 08:58h

    Trebaju da pitaju Stojketa golmana,on i iz Zvezde u Partizan nije hteo da predje i za 100 miliona ,ali je presao za 100 hiljade ,tako ce i ovi

  • Tigat Ura Vreme: 05.03.2014 17:19h

    Ocigledno je da za Srbe mec izmedju Kosova i Haitija ne postoji. Ma absolutno, Srbi nit misle o tome, nit ih to brine, nit znaju za to. Ali zasto svaki website is Srbije pise o tonme - valjda od tolikog nepostojanja tog meca. Valjda!???

  • zvezdan Vreme: 21.03.2014 08:59h

    ma ko te zvao zasto lazes pa reprezentacika Kosova ima igrace svetske klase... nema sanse da se sete tebe a ne da te zovu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP