Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

TUČA IZ 2008.

Podignuta optužnica protiv 20 navijača Rada!

Autor: Tanjug | 28.11.2013 - 14:51:00h | Komentara: 0

Više tužilaštvo u Pirotu podiglo je danas optužnicu protiv 20 navijača beogradskog Rada, koji su osumnjičeni da su pre pet godina na meču sa Radničkim izazvali tuču sa policajcima.

Tuča u kojoj je povredjeno nekoliko policajaca desila sa 13. aprila 2008. godine na stadionu u Pirotu u meču Prve lige Srbije.

FK Parrtizan, Rad | Foto: Marko Metlaš

 | Foto: Marko Metlaš

Prema navodima optužnice koju zastupa zamenik višeg tužioca u Pirotu Sonja Nešić, tuča navijača Rada i pirotske policije počela je kada su navijači Adam Nišević i Nikola Stamenović zamolili policajce da preko pomoćnog terena izadju sa stadiona.

Tada su oni nasrnuli na policiju, a njima se pridružilo oko četrdeset navijača koji su motkama, gumenim crevima, lancima, bakljama i drugim predmetima napali policiju.

Ubrzo je policiji stiglo pojačanje nakon čega su se navijači Rada razbežali po okolnim terenima, ali i celom gradu. Četrdesetak navijača policija je uhapsila istog dana, od kojih je nakon saslušanja, polovina puštena, dok je dvadesetorici odredjen pritvor, navodi se u optužnici.

Sud u Pirotu je u dva navrata zahtevao da se predmet ustupi sudovima u Beogradu, ali je Vrhovni sud taj zahtev odbio, zbog teritorijalne nadležnosti, pa su u medjuvremenu na saslušanja navijači Rada privodjeni iz Beograda u Pirot, što je i osnovni razlog dugog trajanja ovog procesa koji se otegao i zbog dve izmene krivičnog zakona.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP