Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ZBOG PRETNJI SMRĆU

Podignuta optužnica protiv Zdravka Mamića!

Autor: Srna | 24.07.2015 - 19:39:00h | Komentara: 1

Zagrebačko tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv izvršnog predsednika Fudbalskog kluba "Dinamo" Zdravka Mamića zbog pretnje. Hrvatski mediji nezvanično saznaju da je reč o pretnji menadžeru fudbalera Roberta Murića.

Zdravko Mamić

Zdravko Mamić | Foto: Profimedia

Optužnica tereti Mamića da je 9. decembra 2013. na sastanku o sklapanju novog ugovora za tada maloljetnika koji je profesionalno igrao za klub, rekao da će, ako mu uzmu igrača, "ubiti, pobiti i odslužiti" njegovog oca i dvojicu muškaraca koji su došli da zastupaju interes fudbalera, sa namerom da ih zastraši, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

On je osumnjičen da se potom unio u lice jednom od muškaraca i rekao da će mu "iščupati grkljan", te da je prisutnima u nekoliko navrata ponovio da će ih "ubiti i odslužiti".

Mamićeve prijetnje su "kod trojice muškaraca izazvale osjećaj straha i nesigurnosti za njihov život", navodi se u saopštenju. Mamić je od ranije pod istragom hrvatske Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala zbog sumnje da je sa bratom Zoranom, izvršnim predsjednikom Hrvatskog fudbalskog saveza Damirom Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom oštetio Fudbalski klub "Dinamo" za oko 15,5 miliona evra, a budžet za oko 1,6 miliona evra neobračunatog i neplaćenog poreza.

Nevinašce:  Zdravko Mamić

Nevinašce: Zdravko Mamić | Foto: Vesna Lalić

Mamić je iz "Dinama" nezakonito izvukao najmanje oko 6,8 miliona evra, dok je njegov mlađi brat Zoran na tom klubu, ali i utaji poreza nezakonito zaradio oko pet miliona evra.

Braća Mamić i Vrbanović pušteni su iz istražnog zatvora 15. jula, nakon uplaćene kaucije.

Poslednji komentari
  • Dusan Vreme: 25.07.2015 19:04h

    Vala za vas novinare i jeste pravi grof. Pre kraja meca zakljucite da je sve namesteno, provlacite Zvezdu kroz blato, i onda kada vam covek kaze sve u lice, onda je prostak.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP