Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

TUGA I NEMOĆ

Pogledajte: Pol Gaskojn, starac od 47 godina, uništen alkoholom i drogama (FOTO+VIDEO)

Autor: Blic | 22.08.2014 - 13:17:00h | Komentara: 0

Sve isprva počne kao zabava. "Malo ću". Da se bude deo društva. Potom se osladi. Valjda jer strahovi tada smanje svoje stege, pa se mlada ličnost oseti bolje. "Bolje", pardon, sa navodnicima, jer ko ne zna za sebe - nije dobar ni sebi ni drugima. Onda postane navika. Pa bolest. Bolest zavisnosti.

Pol Gaskojn

Pol Gaskojn / Foto: Profimedia

Tim putem alkohola krenuo je i slavni engleski fudbaler Pol Gaskojn, koji sada, u 47. godini života, izgleda kao starac. Starac koji gubi bitku sa alkoholom.

Pol Gaskojn

Pol Gaskojn / Foto: Profimedia

Čuveni "Gaza" je bio jedan od najboljih veznih fudbalera koje je Engleska ikada imala. Oni mlađi, koji ga nisu gledali u vreme kada je briljirao, teško da mogu da zamisle tu veštinu i fudbalski bezobrazluk. Ronaldinjo je imao driblinge, Ronaldo raznosio rivale pokretima, Mesi i Ronaldo sada imaju svoje stilove, jedan brzinu a drugi raznovrsnost, no Gaza... Gaza je bio nešto posebno. Igrač sa dušom. Fudbalski šmeker, koji je umeo i da provocira navijače koji su bodrili njegovog rivala, ali i da Englezima probudi nadu da bi, posle 1966. godine, ponovo mogli do titule prvaka sveta. Snimak možda pomogne tom podsećanju, mada... nije na njemu nikada bilo sve.

Ali, alkohol je čudo. Uvuče se u nečiji život tiho, skoro neprimetno. Potom postane bučno. A onda tužno, vrlo tužno.


Gaskojn je možda najbolji, a zapravo najstrašniji primer iz sveta fudbala koji služi kao svedočanstvo toj tvrdnji.

Pol Gaskojn

Pol Gaskojn / Foto: Profimedia

 
Rano je počeo. Baš u tom stilu "Samo ću malo". Zbog društva. A onda se upleo u mrežu iz koje je povratak baš težak. Pokušavao je, nije da nije, da umakne toj zavisnosti, pomagali su mu novcem Geri Lineker i Stiven Džerard ne bi li se lečio u klinici u Arizoni, spasavan mu je život detoksikacijom u nekoliko navrata i... kada se činilo da je uspeo da prebrodi najstrašnije dane u životu, ponovo je zgrabio flašu.

Pol Gaskojn

Pol Gaskojn / Foto: Profimedia


Sa flašom džina tumarao je ispred svoje kuće u Sanbenksu, polustrvu Dorseta, na krajnjem jugu Engleske. Foto-reporteri su zabeležili kako je prethodno, uz cigaretu i punu kesu neotvorenih limenki piva ulazio i izlazio iz kuće, a nedugo zatim, za sada još bez pojašnjenja na čiji poziv, pojavili su se policajci koji su "Gazu" uveli u svoja kola i odveli u bolnicu.

Rednap mu ponudio posao

Trener Kvins Park Rendžersa (KPR) Hari Rednap rekao je danas da je ponudio bivšem fudbaleru Engleske Polu Gaskojnu priliku da radi u tom klubu kako bi nastavio da se bori protiv problema sa alkoholizmom.

Gaskojn se, kako pišu britanski mediji, leči u bolnici nakon što je pronadjen pijan ispred svoje kuće. Rednap, koji živi blizu Gaskojna, pokušava da mu pomogne tako što želi da ga angažuje da radi sa mladjim kategorijama KPR.

"Video sam ga pre oko mesec dana i rekao sam mu da može u KPR da radi sa decom... Taj pozov je i dalje otvoren. On je sjajan momak i tužno je gledati šta se dogodilo s njim i kako on izgleda u ovom trenutku. On ima zlatno srce... Svi pokušavaju da mu pomognu, ali jedina osoba koja sad može da mu pomogne je on sam", kazao je Rednap za britanske medije.

Pol Gaskojn

Pol Gaskojn

"Nikada nećemo zaboraviti radost zbog igara tvog tate. Molimo se da nastavi borbu", glasio je posle objavljivanja ovih fotografija jedan od komentara na Tviteru upućen Gaskojnovoj 27-godišnjoj ćerki Bjanki.

Pol Gaskojn

Podrška Polu Gaskojnu preko tviter naloga njegove ćerke | Foto: tviter

Ta radost je davno prošla. Sada je ostala samo borba.
Tako to ide sa alkoholom. Ma koliko bezazleno delovao onaj početak "Samo ću malo".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP