Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NEMANJA MAKSIMOVIĆ, HEROJ KOJI JE REŠIO BRAZILCE I DONEO SRBIJI SVETSKO ZLATO:

Pokazali smo svetu da Srbija nije mala!

Autor: P. Milovanović | 22.06.2015 - 15:42:00h | Komentara: 0

“Orlići” su heroji nacije, a senzacija koji su priredili na Novom Zelandu i rušenje Brazila u finalu Mondijalita prepričavaće se godinama. Slučajnost ili ne, tek sudbina je htela da se ponovo u glavnoj ulozi nađe Nemanja Maksimović, isti onaj momak koji je “rešio” Amerikance u četvrtfinalu.

Ubitačan tandem zlatnih  „orlića“: Nemanja Maksimović i Staniša Mandić

Ubitačan tandem zlatnih „orlića“: Nemanja Maksimović i Staniša Mandić

Hladnokrvna egzekucija u 118. minutu velikog finala u stilu najvećih majstora igre ostavila je bez daha celu Srbiju, ma kompletan fudbalski svet, jer Maksi je tek 20 godina, a bio je hladan kao špricer u trenutku kada je pisao istoriju. Dan nakon neprospavane noći “Alo!” je uspeo da dođe do junaka naše bajke, kojem se telefon usijao od silnih poziva i čestitki.


Moja karijera je čudna, ali
ništa ne bih menjao!


Za razliku od velikog broja talentovanih igrača iz Srbije koji naprave kardinalnu grešku i pojure pravo u veliki klub, poput Čelsija, Mančester junajteda i ostalih, Nemanja Maksimović je rešio karijeru da gradi preko Slovenije i Kazahstana i ne kaje se zbog toga.
- Moja karijera je čudna, ali to je pravi put. Meni je najbitnije da igram redovno. Fudbal sam počeo da treniram sa pet godina, deda Slavko me je odveo u FK Gučevo, posle sam bio u još par klubova, pa u Zvezdi. Prešao sam u Domžale, pa u Astanu i prezadovoljan sam. Naučio sam da sve zavisi od mene, i da se rad nagrađuje - ističe Maksa.

- I dalje ne mogu da dođem sebi, deluje mi kao da sam u najlepšem snu iz kojeg ne želim da se probudim. Prezadovoljan sam, pokazali smo jak karakter ostvarili smo veliki rezultat i vratili Srbiji veru u fudbal - to je najvažnije, prenosi nam utiske Maksa.

- Otkud tolika smirenost u tako napetoj situaciji kada si izašao “oči u oči” s golmanom Brazila?
- Verujem u sebe i ono što radim. Čovek mora da bude miran u takvim situacijama, da zadrži prisebnost i koncentraciju. Znao sam da ću ga dati, čekao sam golmana da padne, a nastavak i kraj je svim dobro poznat.

- Šta ti je prvo “proletelo” kroz glavu kada si postigao gol?
- Ništa mi nije palo na pamet, glava je bila prazna, samo sam trčao, a nisam znao ni na koju ću stranu.

- Da vam je neko pre Mondijalita rekao da ćete biti prvaci sveta, da li bi mu verovao?
- Ma, kakvi, pomislio bih da me zeza i da je lud. Ni mi sami još nismo svesni kakav smo bum napravili. Pobedili smo u finalu najbolju reprezentaciju na svetu, petostruke prvake sveta. Njima je tradicija da osvajaju svetska prvenstva, a mi smo kao mala Srbija koja je prvi put na takmičenju uspeli da ih pobedimo. Dokazali smo da se nikoga ne plašimo!

„Brazilcima je u krvi da osvajaju  svetska prvenstva... Sada svi  znaju ko smo i koliko vredimo ”,  kaže skromni Maksa za „Alo!”

„Brazilcima je u krvi da osvajaju svetska prvenstva... Sada svi znaju ko smo i koliko vredimo ”, kaže skromni Maksa za „Alo!” | Foto: Tanjug/ AP

Usvojen nadimak Maksa Bensedin!


O nadimku Maksa Bensedin zbog smirenosti koju je imao kod gola protiv Brazila, Maksimović kaže:
- Super je nadimak, stvarno mi se sviđa!

- Čeka vas čuveni balkon. Bićete prvi fudbaleri sa zlatom oko vrata što je velika čast...
- Lagao bih da sam rekao da možemo do balkona. To ni u najluđem snu nisam mogao da sanjam. Osvojio sam prvenstvo Evrope u Litvaniji pre dve godine, prošle godine smo bili treći u Mađarskoj, a sada svetsko zlato. To je velika čast, ujedno i obaveza za budućnost.

Gol za istoriju: Trenutak kada  Maksimović rešava Brazilce

Gol za istoriju: Trenutak kada Maksimović rešava Brazilce


- Znači, možemo od ovih “orlića” da očekujemo trofeje i sa “A” timom kada za to dođe vreme?
- Svaki igrač sanja da zaigra za seniorsku reprezentaciju. U ovom timu koji je osvoji zlato na Novom Zelandu ima veliki broj kvalitetnih igrača koji će jednog dana igrati za “A” tim i praviti rezultate. U to ne sumnjam - zaključio je heroj Srbije Nemanja Maksimović.

Majka tražila da ne šutiram više penale!


Maksimovićev gol u četvrtfinalu protiv Amerike je takođe posebna priča. As “orlića” imao je averziju prema penalima, kao mali je bežao od njih, a onda je rutinski matirao golmana “jenkija” što nas je lansiralo u polufinale.
- Majka mi je rekla posle tog penala da više ne šutiram, dok je otac rekao da sam napravio pravi potez.

Stiže novo jagnje s Romanije


Nemanjin otac Radisav je za finale naručio jagnje s Romanije, a Maksimović junior kaže da je upoznat sa tom pričom.
- Javio mi je tata, kako nije. Rekao sam mu da mi ostave malo da pojedem kad dođem, ali mi je jasno da nakon ove pobede nema ništa od toga. Nema veze, okrenućemo drugo na ražnju - kroz smeh će Maksa.

Paunović je “glavni krivac”!


Na pitanje ko je “kriv” za fantastičan, nestvaran, rezultat “orlića”, Maksimović nije imao dilemu:
- Selektor Paunović nosi velike zasluge. Ugradio je u nas pobednički mentalitet, pogađao je sa izmenama što nam je pomoglo da budemo prvaci sveta - kaže Nemanja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP