Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ISPOVEST

Pomislio sam, pucaće u mene!

Autor: M. Zdravković | 26.02.2015 - 08:01:00h | Komentara: 3

Repetiranje pištolja u svlačionici Novog Pazara i napad na Žarka Udovičića (27), doskorašnjeg prvotimca ovog kluba, verovatno neće dobiti sudski epilog?!

„Logično, uplašio sam  se. Čovek s pištoljem  je repetirao oružje i  uperio ga u mene.  Nisam mu zapamtio lik...”

„Logično, uplašio sam se. Čovek s pištoljem je repetirao oružje i uperio ga u mene. Nisam mu zapamtio lik...” | Foto: Miloš Cvetković

Vinovnici nezapamćenog incidenta u gradu na Jošanici izvući će se za pretnje smrću defanzivcu, nakon što je Udovičić odlučio da ih krivično ne goni, niti namerava da podnese tužbu protiv njih. Fudbaler iz Užica, evidentno, strahuje za bezbednost, pogotovo u slučaju ako bi identifikovao napadača, pa je u ispovesti za “Alo!” poručio da je spreman da oprosti i sve zaboravi, samo kako bi dobio ispisnicu, napustio Novi Pazar i nastavio normalan život.


ŽARKO: Nisam putovao sa huliganima!

“Alo!” je juče objavio fotografiju na kojoj se vide petorica huligana Novog Pazara, koji su kao deo rukovodstva ovog kluba doputovali na Banjicu da gledaju subotnji meč sa Radom. Ministar Rasim Ljajić je istakao da napadača na Žarka Udovičića treba tražiti upravo među tim momcima, a fudbaler u našem razgovoru ističe da ne poznaje nijednog od njih.
- Ti momci nisu putovali sa nama autobusom iz Novog Pazara, već su stigli sopstvenim vozilima na utakmicu. Za povratak kući ne znam, jer se nisam ni vraćao autobusom u Novi Pazar sa saigračima, već sam ostao u Beogradu u nedelju, jer sam imao slobodan dan - objašnjava Udovičić.

- Razumite me, ne znam šta je u glavama tih ljudi. Mogu samo da nagađam, ali pištolj je bio repetiran i uperen u mene.

- Da li si se uplašio da će pucati?
- A šta drugo? Jeste, pomislio sam i to da bi, zaista, mogao da opali iz pištolja.

- Javnost očekuje da se tvoji napadači uhapse. Hoćeš li pomoći policiji u istrazi?
- Ako me iz MUP-a budu pozvali da dam izjavu o incidentu, nema problema. Neko je potegao pištolj u svlačionici na mene, nije mi ga prislonio na čelo. Svađali smo se, bilo je neprijatno i to je to.

- Da li si spreman da prepoznaš čoveka s pištoljem koji ti je pretio?
- Kada se desi nešto tako, takva situacija sa pištoljem, tada najmanje pamtite lica onih koji su se tu našli. Mislim da ne bih mogao sada da se setim lika čoveka koji je repetirao pištolj ka meni.

- Čak ni ako bi ti istražni organi pokazali fotografije osumnjičenih?
- Čak ni tada! Da mi stavite na sto slike deset ljudi koje treba da prepoznam kao napadače, ne bih to nikako mogao da uradim!

Na ovoj fotografiji  krije se napadač  na Udovičića

Na ovoj fotografiji krije se napadač na Udovičića


- Malo mi je neobično da u to poverujem. Deluje mi kao da se plašiš nekoga?
- Mislim da je najbolje da zaboravimo na ceo incident. Dobro je što se sve završilo bez posledica i što niko nije nastradao. Verujem da bi svaki normalan čovek nakon dva dana razmišljanja postupio slično kao ja.

- Ipak, tvoj život je bio ugrožen. Zašto ćeš to prećutati?
- Zato što ne bih želeo da napravim problem ni tim ljudima tamo u Novom Pazaru, a ni sebi samome. Uveren sam da je možda bolje i za mene lično da nikoga ne identifikujem.

- Tvoja stvar. Nas zanima i zašto ni ti, a ni saigrači, niste odmah posle napada dali izjavu policiji u Novom Pazaru?
- Svi smo bili uplašeni zbog dešavanja i razumem zašto su i saigrači ćutali kada je stigla policija. Obratio sam se kasnije sindikatu fudbalera, koji je pokrenuo ceo slučaj.

- Šta nameravaš dalje da učiniš?
- Da raskinem ugovor sa Novim Pazarom što pre. Samo želim da dobijem papire i sporazumno napustim klub - zaključio je Udovičić.

| Foto: Dušan Milenković

POLICIJA: Isteraćemo priču do samog kraja

Policije Novog Pazara i Užica zajednički rade na rasvetljavanju događaja u svlačionici kluba sa Jošanice.
- Policija u Novom Pazaru pokušala je da sasluša Udovičića i saigrače nakon dojave o potezanju pištolja u svlačionici, ali niko nije želeo da da izjavu u ponedeljak. Međutim, kako postoje saznanja i indicije da se opisani incident zaista dogodio i da su u njemu učestovala petorica huligana, koji su bili sa klubom i na utakmici u Beogradu, MUP Novog Pazara je izdao nalog kolegama iz Užica da ponovo ispitaju Udovičića. Iako istražni organi očekuju da će tokom akcije naići na svojevrsni zid ćutanja, ne nameravaju da olako odustanu od gonjenja vinovnika - rečeno nam je juče u MUP-u Srbije.
U međuvremenu, saznali smo i da užička policija još nije dobila nalog da ispita Žarka o detaljima napada, niti je fudbaler, koji se sklonio kod porodice, zatražio zaštitu od lokalne policije.S. V.

I dalje dobija pretnje

Navijači Novog Pazara nastavili su da vređaju Žarka Udovičića na društvenim mrežama. Pojedinci ga podržavaju, većina mu preti, a mi izdvajamo najbrutalnije postove:
- Nekoliko njih se igralo sa tvojom glavom. Ti si se igrao s onim penalom i sa naših 20.000 glava. Dobro si prošao.
- Ništa nam ne trebaš, prodata pi*ko!
- Prodaješ li i majku kao što si utakmicu prodao, smradu!?
- Trebalo je jedan u mišić da mu ispali da nikad više ne šutne fudbal.
- Ako se ne vrati, znači da je u dilu sa nekim namerno promašio penal.
- Je*em ti sestru, pi*ko jedna. Ja živim za fudbal, ti glumiš neku zvezdu, nekog Tarzana, nikad se ne vratio.
- Idi, Žarko, ko te je*e, može Pazar i bez tebe.

Zašto ćuti FS Srbije?

Mirko Poledica, predsednik Sindikata Nezavisnost, razočaran je postupkom FSS koji nije reagovao uopšte.
- To je neverovatno, kao da igramo fudbal na drugoj planeti. Ako sam očekivao nečiju reakciju, to je bio FSS. Da li ćutanjem oni podržavaju to?! Predsednik Saveza je morao da se oglasi i da osudi akt. To je njegova obaveza, dužnost. Inače, policija zna ko je počinilac, rekli su mi igrači Novog Pazara. Ali, razumem ćutnju, njih 20 ne sme da kaže ko stoji iza, jer se plaše za porodice - rekao je Poledica.

Ovako rade Grci

Dok se mi iščuđavamo nad sudbinom igrača no koga potežu pištolj, Vlada Grčke povukla je konkretan potez i suspendovala tamošnju Superligu do daljeg zbog učestalog nasilja na stadionima. Odluka o suspenziji lige stigla je posle nereda koji su minulog vikenda izbili na derbiju Panatinaikos - Olimpijakos, ali i zbog tuče klupskih zvaničnika, tokom sastanka Superlige u utorak popodne. Zanimljivo, Grčka liga je već dva puta bila suspendovana ove sezone zbog navijačkih nereda na utakmicama.

Poslednji komentari
  • zoran Vreme: 26.02.2015 11:00h

    Ovo mora da se reaguje pod hitno,i tu bandu uhapsiti pod hitno,ako rukovodioci Novog Pazara ne kazu ko je napravio incindent ili igraci,Novi Pazar izbaciti iz lige i vratiti ga u trecu ligu,ili ga ukinuti,a igrace suspendovati na 5 god.Pa nemoze bre sljam da bude jaci od drzave.

  • Kuki Vreme: 26.02.2015 16:38h

    Srbijo tugo kada ces poceti da vladas svojom teritorijom????

  • Ano Vreme: 27.02.2015 14:39h

    Osuđujem vinovnike incidenta, ali način na koji je utakmicu na Banjici odigrao momak sa slike govori puno toga o njegovom (ne)karakteru! Svi oni koji prate fudbal "iz aviona" su mogli da vide da tu nisu čista posla, jer su bukvalno svi napadi Rada, osim možda jednog u I poluvremenu, išli preko njegove strane i svaki je bio šansa za gol! Ovo je toliko providno da ne mogu da vjerujem da je čovjek na ovako seljački način pokušao da namjesti utakmicu! Uostalom pogledajte link i sve će vam biti jasno: https://www.youtube.com/watch?v=DIRWulBBtNY

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP