Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

LEGENDARNI FUDBALER ISPRAĆEN NA VEČNI POČINAK:

Poslednji pozdrav za velikog Galeta!

Autor: M. Rangelov | 20.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

„Partizan je sigurno šampion, a ostali nek se poređaju kako im je volja” - glasi rečenica po kojoj će navijači crno-belih pamtiti nedavno preminulog fudbalskog velikana Milana Galića (umro u 76. godini). Legendarni as je juče posle komemoracije u Skupštini grada Beograda ispaćen na večni počinak.

Sahrana

Sahrana

Galić je sahranjen tamo gde je i mesto čoveku koji je učestvovao u ispisivanju mnogih stranica istorije našeg fudbala, u Aleji velikana na Novom groblju.


- Veliki sportista, ali pre svega sjajan prijatelj i drug. Teško je pronaći reči koje mogu da opišu Milana. I danas bi bio vrhunski fudbaler, u ovoj jakoj konkurenciji. Mnogo toga lepog je otišlo sa njim, jedna sjajna epoha je završena. Hvala mu za sve divne trenutke, za sve važne pobede koje smo zajedno ostvarili - rekao je legendarni golman i Galićev nekadašnji saigrač Milutin Šoškić.

Milan Galić

Milan Galić

 
Momčilo Vukotić smatra da je Galić bio daleko ispred svog vremena.
- Nisam imao priliku da igram sa njim, ali sam ga mnogo puta još kao mladić uživo gledao. Uživao sam u Milanovom umeću. Ostavio je neizbrisiv trag - jasan je Vukotić.

Ivan  Ćurković

Ivan Ćurković | Foto: Đorđe Kojadinović

 
Na večni počinak ovog velikana ispratili su: Nenad Bjeković, Ilija Petković, Zoran Laković, Žarko Zečević, Vlade Divac, Marko Valok, Ivan Ćurković, Branko Rašović, Vladica Popović, Darko Grubor i mnoge druge ponate ličnosti domaćeg sporta.

Nenad  Bjeković

Nenad Bjeković | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

 
Galić je za reprezentaciju debitovao 31. maja 1959. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske na Stadionu JNA. Već u prvom minutu u svom stilu postigao je gol. Učesnik je Olimpijade u Rimu 1960. godine, gde je sa jugoslovenskom reprezentacijom osvojio zlatnu medalju, a kuriozitet je da je na svakoj utakmici olimpijskog turnira postigao gol!

Vladica  Popović

Vladica Popović | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

Bio je najbolji strelac Olimpijade sa Dancem Nilsenom. Na Mondijalu u Čileu 1962. godine, na pet utakmica Milan Galić je postigao tri gola. Te 1962. godine proglašen je i za najboljeg jugoslovenskog sportistu. U dresu Partizana na 150 prvenstvenih utakmica postigao je 75 golova. Legendo, počivaj u miru!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP