Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

VASPITNA MERA „DELIJA” UVEK DAJE REZULTATE

Postrojavanje donosi titulu!

Autor: M. Zdravković | 10.11.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Postrojavanje fudbalera - svojevrsna vaspitna mera karakteristična isključivo za srpski fudbal, ponovo je viđena u subotu uveče na „Marakani“ nakon remija Crvene zvezde i Čukaričkog (0:0).

8. 11. 2014.  C. zvezda - Čukarički 0:0

8. 11. 2014. C. zvezda - Čukarički 0:0 | Foto: Aleksandar Dimitrijević

To je inače prizor koji teško da možete da vidite na nekom drugom stadionu u Evropi posle utakmice, kada igrači stoje mirno, pokunjeni, dok im navijači naglas nabrajaju članove familije i šta bi sve radili s njima...

22. 09. 2013.  Voždovac - C. zvezda1:0

22. 09. 2013. Voždovac - C. zvezda1:0 | Foto: Marko Metlaš


Međutim, u slučaju fudbalera Crvene zvezde takvo ponašanje navijača je u poslednje dve godine i te kako donosilo zapažene rezultate. Recimo, prethodno postrojavanje, posle poraza (0:1) i eliminacije u Kupu na Vračaru od Rada, kada su najvatreniji navijači, između ostalog, tražili od igrača „da se bore kao lavovi“, rezultiralo je uspehom nekoliko dana kasnije protiv istog rivala i prvenstvenim trijumfom (2:1). Ipak, sada se opet zabrljalo sa „brđanima“ i videćemo da li će protiv Radničkog u Kragujevcu za dve nedelje uvrede navijača razdrmati pulene Nenada Lalatovića i odvesti ih do nove pobede.

6. 10. 2013.  Čukarički - C. zvezda 2:0

6. 10. 2013. Čukarički - C. zvezda 2:0 | Foto: Marko Metlaš


Zanimljivo, prošle sezone, kada je Zvezda stigla do titule šampiona, u prvom delu prvenstva igrači su dva puta u kratkom periodu postrojavani i vređani od strane sopstvenih navijača. Prvo su im u šestom kolu, posle poraza na Vračaru od Voždovca (0:1), poskidani dresovi, a odgovor igrača, kojima su dresovi vraćeni tokom nedelje, u sledećem kolu je bio brutalan - Spartak je razvaljen sa 5:0.

29. 10. 2014. Rad - C. zvezda1:0

29. 10. 2014. Rad - C. zvezda1:0 | Foto: Marko Metlaš

Bile su to zanimljive tri nedelje na „Marakani“, pošto je u osmom kolu usledila nova blamaža i poraz od Čukaričkog na Banovom brdu (0:2), posle kojeg su igrači ispraćeni sa terena povicima: „Bravo, devojke!“. Fudbaleri crveno-belih su se i nakon toga digli i iskalili u sledećem kolu, i to na Novom Pazaru (5:1), kada se još jednom na delu potvrdilo da vaspitna mera „delija“ ima smisla. Dakle, zvezdaši, ne brinite, tri boda su vam zagarantovana u Kragujevcu...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP