Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ZABORAVILI GA

Potresna ispovest: FSS ne mari za moj pakao!

Autor: M. Popadić | 01.12.2012 - 07:02:00h | Komentara: 3

Fudbalski klub Partizan je na Paliću uručio skromne poklone Čabi Hanđi (30), jednom od svojevremeno najtalentovanijih omladinskih reprezentativaca bivše SCG.

Hanđa će  danas izvesti početni udarac na meču Spartak-Partizan

Hanđa će danas izvesti početni udarac na meču Spartak-Partizan

Ovaj momak će danas izvesti i početni udarac na prvenstvenoj utakmici Spartak-Partizan. Posle 12 godina lečenja i rehabilitacije, to će biti prvi Hanđin „nastup“ na jednoj prvenstvenoj utakmici.


Čaba Hanđa je kao član omladinske reprezentacije pre 12 godina učestvovao na turniru u Kaljariju. Drugog dana boravka u hotelu „Seter“, izlazeći iz toaleta kroz prozor u prizemlju sobe (jer su se vrata automatski zaključala ili ih je neko zatvorio), Hanđa je stao na nadgrađeni prostor i propao u podrum.

Dugo bio u komi


Nakon nesvakidašnje nesreće, Čaba Hanđa je čak dve nedelje bio u komi. Tek posle nekoliko godina lečenja stao je na noge. Umesto neverovatne želje da se vrati fudbalu, sa 22 godine je postao penzioner.

Pao je na glavu sa oko 12 metara i nakon lečenja u Italiji i VMA, proveo je mnoge godine na rehabilitaciji. Za to vreme, skoro da su ga svi zaboravili, a do penzije je stigao pomoću sudskih presuda. Tek tada je pokrenut postupak za naknadu štete od hotela u Kaljariju.

- Siromašna smo porodica i nemamo čime da platimo ni put do Italije. Jednom mi je rođaka iz Budimpešte pozajmila 1.500 evra da kupimo karte. Obraćali smo se Fudbalskom savezu Srbije više puta, ali od sekretara Zorana Lakovića nismo dobijali nikakve odgovore. Sada je problem što je sud u Kaljariju zatražio da italijanski lekari pregledaju Čabu, a on ne može da ode sam. Uzalud sam očekivao da će nam FSS pomoći, nismo ga ni tužili verujući u davna obećanja, ali sada, kada su odustali od toga da nam pomognu, razmišljamo sasvim drugačije - kaže Čabin otac Jene Hanđa.

On navodi da su suđenja više puta odlagana baš zato što svedoci nisu hteli da se odazovu bez plaćenog puta, smeštaja ili dnevnica.
Čabin san da jednog dana ode na „Old Traford“, gde igra i njegov bivši drug Nemanja Vidić, izgleda nikada neće biti ostvaren.

- Izvešću danas početni udarac na stadionu Spartaka, gde sam igrao, i to protiv kluba sa kojim sam imao predugovor. Ispunila mi se, eto, bar jedna od želja. Ako uspem s tužbom protiv hotela u Kaljariju i ako me FSS sasvim ne otpiše i meni i mojoj porodici pomogne, biću malo srećniji i pored sve nesreće i pakla kroz koji sam prošao - kaže za „Alo!“ Čaba Hanđa.
Poslednji komentari
  • mix Vreme: 02.12.2012 05:43h

    Partizan je veliki klub i moze da resi ovaj slucaj! Neka momku obezbedi radno mesto u klubu da mu stipendiju za trenersku skolu. Kad su mogli poklanjati licence Prosineckom, zasto ne bi i Caci. Coveku u nesreci treba stvarno pomoci a mislim da Grobari bez izuzetka pozdravljaju ovu moju inicijativu.Ako nista drugo, neka mu daju stipendiju za tu skolu pa neka je pohadja iz Subotice ako vec nema gde da se smesti u Beogradu.

  • cilika Vreme: 02.12.2012 13:28h

    treba pomoci mladicu,kako,pa para ima stadion je dobijen zabadava,to je stadion JNA,ili ti Vojske Srbije pa gde su pare

  • Bojan Vreme: 02.12.2012 20:13h

    Secam se ovog momka jos iz djackog doma dok je igrao fudbal, imao je oko sebe prijatelja devojaka, svega. Kad se povredio cesto je gradom prolazio kao duh sam da ga niko nije ni primetio, a bio je stvarno strasan fudbaler i lep decko

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP