Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

LEGENDA ŽIVI

Pre 28 godina preminuo je Dragan Mance! (VIDEO)

Autor: Alo! online | 03.09.2013 - 12:18:00h | Komentara: 2

Napadač Partizana završio je svoj mladi život u 23. godini i 3. septembar je jedan od najtužnijih dana za svakog navijača crno-belih.

Dragan Mance

Ljubimac "grobara": Dragan Mance

 Sećanje na njega ne bledi ni danas u srcima partizanovaca, naprotiv, svake godine legenda se širi i na mlađe generacije, koje se nisu ni rodile kada je Mance stradao u saobraćajnoj nesreći žurivši na trening.
Dragan Mance je rođen 26. septembra 1962. godine u Beogradu. Fudbal je počeo da igra u Galenici (sadašnji FK Zemun) od petlića. Svojom ogromnom voljom, zalaganjem i posebno osećajem za gol, brzo je prelazio iz selekcije u selekciju, tako da je već sa nepunih 17 godina postao prvotimac tadašnjeg zemunskog drugoligaša.
Nošen snagom svog raskošnog talenta i ljubavlju preama crno-beloj boji, 15. septembra 1980. prelazi u Partizan. Za klub iz Humske je odigrao 279 utakmica i postigao 174 gola. Igrao je četiri puta za A reprezentaciju Jugoslavije, sedam puta za mladu i dva puta za Olimpijsku selekciju.
Živeo je u Zemunu sa ocem Ferdinandom (pokojni), majkom Dušankom i mlađim bratom Goranom (i danas radi u Partizanu). Bio je neoženjen, a septembar je očito bio koban mesec za njega - tada se Mance rodio, prešao u Partizan i nažalost, mesec kada je okončao svoj mladi život.
Poslednji gol u dresu Partizana je postigao u prvenstvenom meču protiv Budućnost (2:1) odigranom u Humskoj, 1. septembra, golom iz penala u osmom minutu se oprostio, samo dva dana pre svoje smrti.
U subotu je održan 28–godišnji pomen, kome su prisustvovali, uz užu porodicu, njegovi nekadašnji drugovi i nekolicina ljudi iz Partizana.


Poslednji komentari
  • aleksandar Vreme: 03.09.2013 17:08h

    Legendo pocivaj u miru. Takav igrac se pojavljuje jednom u veku i jedini igrac Partizana za koga mi je najiskrenije zao sto nije igrao za Crvenu Zvevdu.

  • Pantelija Vreme: 02.09.2014 17:31h

    Rodio se 26 septembra a poginuo jadan 3 septembra u 23 god zivota a 26 septembar minus 23 godine zivota ispada 3 septembar ..Voleo je Gospod legendu ..nek je vecna slava Legendo

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP