Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NOVI ZVEZDIN KAPITEN

Predrag Rajković (19): Skinuću čini sa kapitenske trake!

Autor: U. Danilović | 18.02.2015 - 19:30:00h | Komentara: 0

Umesto časti - poniženje. Umesto napretka - propast. Umesto sreće - nevolje... Kapitenska traka u Crvenoj zvezdi kao da nosi neko prokletstvo.

Predrag Rajković

Predrag Rajković | Foto: Nenad Mihajlović

Mahom su Zvezdine vođe doživljavale neugodne trenutke, a ne uživale u najvećem fudbalskom odlikovanju. Koliko traka steže, kao omča oko vrata, svestan je i poslednji kapiten - golman Predrag Rajković. U razgovoru za „Alo!”, mladi reprezentativac kaže:


- Velika je obaveza biti kapiten Zvezde. Imam samo 19 godina i jedan sam od najmlađih kapitena u istoriji kluba. Veliki je to podstreh i dodatni motiv. Znam istorijat te „uklete” trake. Nisam sujeveran, ali sam siguran da ću skinuti te čini i da ću biti pravi vođa tima.

Nikola Lazetić (2009-2010)

Nikola Lazetić (2009-2010) | Foto: Marko Metlaš

Ne diraj direktore!

Vratio se u Crvenu zvezdu iz inostranstva, želeo je tu da završi karijeru. Od Pižona je dobio traku, kao najiskusniji. Na terenu se, zaista, pokazao kao lider. Onda je ušao u otvoreni sukob sa tadašnjim sportskim direktorom Ivanom Adžićem. Zapelo je oko produženja ugovora, razlaz je bio neminovan. Za navijače - iznenađujuće.

Slavoljub Đorđević (2009-2010)

Slavoljub Đorđević (2009-2010) | Foto: Marko Metlaš

Navijači hteli da ga zgaze automobilom
Iskusni defanzivac je poklonio pobedu najvećem rivalu Partizanu u 139. večitom derbiju. Omogućio je indirektno Kleu da postigne odlučujući pogodak. Izazvao je gnev „delija”. Posle derbija više nije igrao i napustio je klub. Pojedini navijači su ga čak jurili automobilom na klupskom parkingu. Pognute glave je pobegao glavom bez obzira.

Dejan Milovanović (2011-2012)

Dejan Milovanović (2011-2012) | Foto: Marko Metlaš

Odveo „svoju„ Zvezdu na sud
Još jedno Zvezdino dete koje je imalo traumatsko iskustvo sa kapitenskom trakom. Posle samo šest meseci liderstva, 2011. je napustio je pripreme. Tada je vraćen sa priprema zbog kršenja klupske disipline. Kasnije je tužio svoj „voljeni” klub zbog razlike u kursu (!?).

Milan Vilotić (2012-2013)

Milan Vilotić (2012-2013) | Foto: Marko Metlaš

Dobio tumor
Momak koji je dobio tumor igrajući za Zvezdu. Istina, klub mu je pomogao u lečenju, navijači su ga podržali. Operisan je uspešno, Prosinečki mu je dodelio kapitensku traku, ali ga je isti trener i degradirao zbog međusobnog sukoba i napada na saigrača Kristijana Borhu. Traka je pala, ubrzo je i oteran sa „Marakane”.

Nenad Milijaš (2014-2015)

Nenad Milijaš (2014-2015) | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Traka za drugu ligu
Posle promašenog penala protiv Černomoreca, simpatizeri kluba su otvoreno terali kapitena sa „Marakane”. I sam je priznao da mu nije lako. Pravi navijači i saigrači su stali uz njega kada je bilo najteže. On im je na kraju vratio titulom u prošloj sezoni, kada je podigao pehar. Posle toga, otišao je u tursku drugu ligu.

Nikola Mijailović (2014-2015)

Nikola Mijailović (2014-2015) | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Persona non grata
Sveža priča, loš ukus u ustima. Kao neko ko je čak i svoje pare ulagao u finansijski rastureni klub, dočekao je da ga posle šest meseci ražaluju. Usledio je otvoreni sukob sa Zvezdanom Terzićem, a ovih dana se kao španska sapunica razvlače Džonijeva pisma s najprizemnijim prozivkama na Terzin račun. Suđenje je u toku.

Darko Lazović (2014-2015)

Darko Lazović (2014-2015) | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ucenjena mu glava
Zaslužio je traku, ali ne i kasnije omalovažavanje. Posle kidanja ligamenata u 144. večitom derbiju, vratio se na teren bolji nego ikada. Po odlasku Mijailovića, dobio je traku od trenera Lalatovića, ali je iz medija saznao da samo posle nekoliko utakmica ipak neće biti kapiten. I on ulazi u sukob sa Terzom jer ne želi da pristane na ucene i menjanje ugovora.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP