Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DOK JE MOMAK UMIRAO

Predsednik Radničkog: Ubeđivali smo policiju da je navijaču pozlilo!

Autor: Tanjug | 24.11.2013 - 15:33:00h | Komentara: 1

Predsednik kragujevačkog Radničkog 1923 Milenko Marjanović izjavio je da će taj klub snositi troškove sahrane navijača Dušana Todorovića (18) iz Kragujevca koji je juče u Ivanjici preminuo tokom utakmice 13. kola Superlige između Javora i kragujevačkog Radničkog.

- Klub će snositi troškove sahrane, a razmatramo i mogućnost da finansiramo postavljanje spomenika Dušanu Todoroviću na pravoslavnom groblju u Malim Pčelicama, gde će sutra u 12,30 časova biti sahranjen - rekao je Marjanović u izjavi Tanjugu.

Navijač Radničkog 1923

 | Foto: B. Bojović

Naglašavajući da u istoriji fudbalskog kluba Radnički nije zabeleženo da navijač premine tokom utakmice, Marjanović je istakao, da je Todorović, bio dugogodišnji član navijačke grupe "crveni đavoli" i da se aktivno bavio sportom - kik boksom.

On je dodao da je Dušan, koji je ranije ostao bez oca, u skromnoj porodičnoj kući u Malim Pčelicama, živeo sa majkom i dvojicom braće.

- Navijači su bitna karika u fukcionisanju svakog sportskog kluba i mnogi u Srbiji saosećaju sa tragedijom koja se dogodila -, rekao je Marjanović i naglasio da su ga, pored predsednika FSS Tomislava Karadžića, pozvali i predstavnici brojnih sportskih klubova i prijatelji Radničkog" i nudili pomoć.

Naglašavajući da će u toku dana biti poznati rezultati obdukcije koja treba da utvrdi tačan uzrok smrti, Marjanović je naveo da je Dušan 1. septembra napunio 18 godina, i negirao da je navijaču pozlilo pošto je Radnički postignut gol.

- Minut-dva pre postizanja gola Dušan se onesvestio, ali je potom usledilo kratkotrajno ubeđivanje sa redarima i pripadnicima policije da je mladiću loše -  rekao je Marjanović.

On je dodao "da je kapija između gledališta i stadiona bila zaključana, da je posle kradjeg ubedjivanja sa redarima i policijom, otključana, te da je posle toga Dušan prebačen na igralište, pa onda pozvana Hitna pomoć.

- Lekar Radničkog Dejan Jermić prvi je ukazao pomoć Dušanu i kasnije sve vreme bio sa njim - naveo je Marjanović.
Poslednji komentari
  • Rile Vreme: 25.11.2013 08:19h

    Imao sam priliku da gledam kako interventna izvlaci na silu slogiranog coveka iz auta misleci da je pijan i da se oduzeo od alkohola. Budale.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP