Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

CRVENO-BELI U PROBLEMU NA VESTMANEJI

Predstoji im dva dana jahanja!

Autor: M. Zdravković | 23.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ekspedicija Zvezde krenula je rano jutros iz Beograda na jedno od najdužih putovanja u klupskoj istoriji, na revanš megdan drugog kola Lige Evrope protiv IB Vestmaneje, koji se igra u četvrtak na istoimenom islandskom ostrvu (20.30 časova).

Možda nešto i zasvira  na putu do Islanda:  Slaviša Stojanović

Možda nešto i zasvira na putu do Islanda: Slaviša Stojanović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Rezultat iz prvog meča (pobeda 2:0) ne bi trebalo da donese neizvesnost, iako će revanš biti odigran u veoma specifičnim uslovima.


Ne samo što će crveno-beli putovati do Vestmaneje čak 30 sati (računajući jedno noćenje) i do odredišta će morati da promene čak četiri prevoza (tri aviona i jedan autobus) već što ih tamo očekuju bele noći (kada mrak pada samo nakratko), koje su na Islandu sasvim normalna pojava u ovo doba godine.
Baš zato, trener Slaviša Stojanović pozvao je na oprez pred ovo gostovanje, koje je već zamišljeno kao stvar rutine.

Do islandskog ostrva putovaće 30 sati, promeniće tri aviona i jedan autobus, a tamo ih čekaju bele noći i niska  temperatura

Do islandskog ostrva putovaće 30 sati, promeniće tri aviona i jedan autobus, a tamo ih čekaju bele noći i niska temperatura


- Moramo da budemo oprezni zbog teškog puta, snage rivala i specifičnih uslova. Javnost to mora da zna. Meni temperaturna razlika nije problem koliko mi smeta nadmorska visina. Nije jednostavan put, ali kako su oni išli ovamo, tako i mi idemo tamo. Sigurno nas očekuju neobični uslovi. Lično, ja ne mogu da spavam po danu, zato smo se odlučili i da ponesemo folije za prozore, jer ne znamo da li imamo zavese i roletne u hotelu - istakao je Stojanović.

Na svu muku crveno-belih sa iscrpljujućim putem, javio se i problem s temperaturom, pošto je na Vestmaneji jako hladno u ovo doba godine. Temperature su tokom dana oko 12 stepeni, a noću padaju do pet stepeni, pa je Zvezdin ekonomat pripremio i kape i jakne za članove ekspedicije. Procenjuje se takođe i da će klub ovo putovanje ukupno koštati oko 60.000 evra (1.400 evra po čoveku), pa nema sumnje da ih za te pare očekuje “sjajna žurka” do Vestmaneje.

Miguel Arauho

Miguel Arauho

Arauho: Zvezda je najbolja!

Novo pojačanje Zvezde, mladi Peruanac Miguel Arauho, svestan je veličine kluba u koji je došao.
- Znam da je Zvezda bila šampion Evrope i da je najbolji klub na ovim prostorima. Srećan sam što sam došao. Nisam uopšte razmišljao jer mi je želja bila da igram u Evropi. Mladi igrači iz Južne Amerike retko dobijaju priliku da igraju u Evropi i to je bila moja velika želja – rekao je Arauho.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP