Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DOTAKLI SMO DNO!

Prestižu nas Azerbejdžan i Kazahstan!

Autor: P. Vuković | 24.08.2014 - 09:02:00h | Komentara: 4

Nije novost da je srpski fudbal dotakao dno, samo se možda još nismo osvestili. Ne računajući haos koji vlada u domaćem prvenstvu sa dugovanjima, licencama, uslovima, reflektorima, tek kada smo izašli na međunarodnu scenu, videlo se koliko smo loši.

Ludogorec nerešiva enigma:  Fudbaleri Partizana

Ludogorec nerešiva enigma: Fudbaleri Partizana | Foto: M. Metlaš

Vojvodina, Čukarički, Jagodina i Partizan eliminisani su iz kvalifikacija od prosečnih rivala, s tim da su crno-beli dobili priliku da nastave evropsku odiseju u utešnom takmičenju - Ligi Evrope. Ali ni tamo nemaju zagarantovano mesto, pošto im tek predstoji revanš sa azerbejdžanskim Nefčijem.


Kako trenutno stvari stoje, srpski klupski fudbal ima 13.125 bodova i nalazi se tek na 27. mestu u Evropi. Ispred nas su Hrvatska, Bugarska, Rumunija, Kipar, Belorusija, Poljska, Norveška... A nakon ove sezone, skoro sigurno, preskočiće nas Slovenija, Slovačka, Azerbejdžan, Mađarska i Kazahstan. Jasno je da smo u dubokom kanalu i da ćemo se teško iz njega izvući.

Deklasirani u Slovačkoj: Igrači Vojvodine

Deklasirani u Slovačkoj: Igrači Vojvodine | Foto: Nenad Mihajlović

- To je slika domaćeg fudbala. Sad se kompletirala kroz evropska takmičenja i pokazala da nemamo klupski fudbal, jedino je preostao reprezentativni. Dik Advokat je naša poslednja nada - rekao je za „Alo!“ Milovan Đorić, fudbalski stručnjak.


„Brđane“ je na Banovom Brdu  ponizio Grodig

„Brđane“ je na Banovom Brdu ponizio Grodig | Foto: A. Dimitrijević

Poređenja radi, Hrvati imaju od svih zemalja koje su krenule kroz kvalifikacije najbolji skor. Nijedan od četiri kluba (Dinamo, Hajduk, Rijeka, Split) nije im ispao iz Evrope, sakupili su najviše bodova (4), i tek će da ih kupe kroz grupnu fazu Lige Evrope. Srbija je do sada sakupila svega dva boda, ali taj broj teško da može da bude veći. Štaviše, pošto se brišu bodovi od pre dve sezone, kada smo imali kakve-takve rezultate (Partizan igrao Ligu Evrope), Srbija će se srozati na još niže grane i pasti ispod 30. pozicije.


- Svi su stvorili bolje uslove od nas. Hrvati nemaju nijedan stadion bez reflektora, stostruko više su uložili od nas. Da Fudbalski savez Srbije nije finansirao reflektore na srpskim stadionima, imali biste osvetljenje samo na „Marakani“, u Humskoj, Novom Sadu i Nišu - nastavlja priču Đorić.

Tabela

Tabela

 
Kada se uzme u obzir stanje u domaćem fudbalu, pomalo je i paradoksalno kako UEFA tretira srpsku superligu.

- Nas UEFA tretira kao razvijenu fudbalsku zemlju. A kada bi FSS ušao u svaki detalj i pretraživao svaku stavku u klubovima, nijedan ne bi imao uslove da se licencira. Da li znate da je naša druga liga takođe amaterska? Pa 99 odsto ugovora su stipendijski. Možda bi bilo najbolje i da elitni rang bude amaterski, da se krene od nule - zaključio je naš sagovornik.
Poslednji komentari
  • ax Vreme: 24.08.2014 10:44h

    Boli nas uvo za tu tabelu. Boli nas uvo i za reprezentaciju koje nema nigde. Važno je da mi imamo nezamenjivog predsednika fudbalslog saveza.

  • ja Vreme: 24.08.2014 14:39h

    a zvezda? šta je ona uradila za srpski fudbal u zadnjih 8 godina? i. vi ste njihova revija! sramota nadam se da uživate u tituli!

  • sasa Vreme: 24.08.2014 19:04h

    Karadzicu Tomislave ova vest treba tebi licno da dodje na adresu, na licnost, preporuceno uz potpis! Treba sad tebe neko da pita kad si dosao na vlast (pre jednog veka) na kojem smo bili mestu, a na kojem smo sad! Da imas imalo obraza vec odavno bi otisao i sakrio se negde u neku rupu, bruko jedna...

  • misa tumbas Vreme: 25.08.2014 01:08h

    navijaci ( na silu naravno) postave predsednika kluba .Onda taj isti duguje njima I izvrsava njihove zadatke. U isto vreme tali se sa menadzerima oko ugovora igraca.Igraci I treneri dolaze-igraju preko veze.Treneri neznaju da odrze kondicioni trening nego zaposljavaju kondicionog trenera.Igrace hvataju grcevi u 60 minutu igre dok Roben u 90 minutu juri po terenu ko da je tek usao u igru.Igrac se kupi za 200.ooo a proda za 2 000 000 I klub nema nikad para?? kako je to moguce.Klubovi neamju za leba a idu u Tursku na pripreme?? umesto da potrose te pare negde na Zlatiboru a bolje nece igrati sve jedno gde trenirali.Predsednici klubova ljudi koji nemaju nikakve veze sa fudbalom.I posle se pitamo sto smo u kanalu????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP