Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NAVIJAČI SA KOSOVA PODRŽAĆE SELEKCIJU ALBANIJE U HUMSKOJ (14. OKTOBRA)

Prištinski huligani okupiraju Beograd!

Autor: Ekipa Alo! | 22.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Beograd bi 14. oktobra mogao da bude mesto potencijalnog velikog navijačkog, ali i nacionalnog okršaja, i to u sklopu utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine između Srbije i Albanije!

Navijače Prištine  ne zanima reprezentacija Kosova, samo Albanije

Navijače Prištine ne zanima reprezentacija Kosova, samo Albanije

Glavni nosioci nevolja i potencijalna opasnost vrlo lako mi mogli da budu navijači sa Kosova, okupljeni u grupi „plisat“, koja prati utakmice FK Priština, ali i sve mečeve albanske reprezentacije. Oni su se, naime, u petak po podne u Tirani dogovorili sa Ilirom Šulkuom, generalnim sekretarom tamošnjeg saveza, da se nađu u grupi od 1.500 navijača koji će bodriti „crne orlove“ na stadionu u Humskoj.

Prištevci su  ojadili rivalske  navijače  za vikend

Prištevci su ojadili rivalske navijače za vikend

Laković najavio visoki rizik!

Zoran Laković, generalni sekretar FSS-a, još pre godinu dana je najavio da očekuje da utakmica kvalifikacija za EVRO 2016. sa Albanijom dobije etiketu meča visokog rizika.
- Na sreću ili nažalost, imamo iskustvo organizovanja takvih mečeva, poslednje je bilo protiv Hrvatske. Navikli smo da naši mečevi u grupi dobijaju i drugačije konotacije pored sportskih - rekao je Laković nakon saznanja da smo u grupi sa Albancima.

Upravo ovim huliganima, koji ne idu organizovano na mečeve reprezentacije nepriznatog Kosova, najviše je bilo stalo da se pojave u Beogradu, za šta su na kraju dobili dozvolu FS Albanije, barem prema tvrdnjama albanskih portala.

- Imamo dobre vesti za sve naše članove u vezi s putovanjem u Beograd sledećeg meseca. Posle sastanka sa generalnim sekretarom saveza i pregovora, odlučeno je da idemo na utakmicu sa Srbijom - napisali su na Fejsbuku pripadnici ove grupe i okačili fotografiju snimljenu nakon sastanka sa čelnikom albanskog saveza i, evidentno, pozitivnog ishoda pregovora.

Bez premca na  Kosovu: „Plisat“

Bez premca na Kosovu: „Plisat“


Time je jasno da, posle najnovijih informacija, pravi posao tek sledi za državne organe i pripadnike srpske policije, koji će, izgleda, morati dobro da se pripreme za novi veliki poduhvat - obezbeđenje fudbalske utakmice koja se sredinom oktobra igra u Humskoj. Zna se odranije da je Fudbalski savez Srbije posle ispada huligana u Đenovi pod stalnom prismotrom disciplinskih organa UEFA, koji sigurno neće tolerisati paljenje zastava rivala, uvrede ili pogrdno skandiranje: „Ubij Šiptara“, tako da će i čelnici našeg saveza imati težak zadatak, pravi ispit, da organizuju ovaj kvalifikacioni meč.

Paljenje albanske  zastave skupo bi  moglo da košta FSS

Paljenje albanske zastave skupo bi moglo da košta FSS | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 
Kako tvrde kosovski mediji, iako je bilo pregovora da oba saveza ne vode svoje navijače na gostovanja - u Beogradu (sledećeg meseca) i u Elbasanu (revanš, 8. oktobar 2015), razlog za insistiranje navijača iz Prištine, ali i FS Kosova, da njihovi navijači dođu na gostovanje u Srbiju je strah da bi srpski navijači mogli da se pojave u Albaniji sledeće godine, što bi ih, kako smatraju, osramotilo u navijačkom svetu. Inače, prištinski huligani važe za jedne od najorganizovanijih na Kosovu, a tokom vikenda su se „proslavili“ jer su isprebijali i poskidali desetine obeležja navijačima Vlaznimija uz Đakovice, koji je gostovao u Prištini.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP