Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SKUPŠTINA NA „MARAKANI” AMINOVALA KADROVSKE PROMENE

Privatizaciju Zvezde sad niko ne spominje!?

Autor: M. Zdravković | 22.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Bogati arpaski šeici, „Gasprom“ ni Roman Abramovič više nisu u modi kao kupci Crvene zvezde. Privatizacija srpskog šampiona, koju je državni vrh najavio prošle godine, više ne postoji u rečniku funkcionera ovog kluba, jer je nijednom nisu spomenuli na jučerašnjoj Skupštini.

Upravi crveno-belih treba bar 10 miliona  evra za početak

Upravi crveno-belih treba bar 10 miliona evra za početak | Foto: Marko Metlaš

Dvočasovni sastanak najvišeg klupskog organa potvrdio je da je trenutni dug Zvezde 52 miliona evra, a ako je zvezdašima neka uteha, donekle je zaustavljen trend velikih gubitaka na godišnjem nivou koji su smanjeni u odnosu na prethodne godine. Sponzorski pul pojačale su tri nove kompanije: domaći „Knez Petrol“, tajvanski MSI (nekadašnji sponzor FK Partizan) i američki „Hevlet-Pakarad“, čiji su predstavnici ušli u Upravni odbor, pa će uz „Gasprom“, i oni činiti okosnicu Zvezdinog „životarenja“ u mesecima koji slede.

I „delije“ su  deo Skupštine

I „delije“ su deo Skupštine | Foto: Marko Metlaš

Svi na stadion „Rajko Mitić”!


Stadion Crvene zvezde ima novo ime. Nekadašnji evropski i svetski prvak sada stanuje na stadionu “Rajko Mitić”, a posle jednoglasne odluke skupštine. Za predlog veterana i navijača ruku je podiglo svih 90 prisutnih članova od ukupno 146, pa se tako Zvezda na lep način odužila svojoj legendi.

Takođe, u novom Upravnom odboru našli su se i istaknuti funkcioneri SPS-a, Dušan Bajatović (direktor „Srbijagasa“) i Aleksandar Antić (ministar energetike), pa se može reći da ova stranka opasno drma i u Zvezdi, jednako kao i u Partizanu, gde je nedavno „izgurala“ Mileta Jovičića, kao glavnog kandidata za predsednika.

Kada je reč o funkcionisanju Crvene zvezde u narednom periodu, čuli smo da joj je na godišnjem nivou za normalno funkcionisanje potrebno 10 miliona evra. Predsednik Svetozar Mijailović poručio je i da se plan opstanka sastoji u četiri tačke, što je skupština jednoglasno prihvatila.

Skins iz „Šišanja“: Viktor Savić

Skins iz „Šišanja“: Viktor Savić | Foto: Marko Metlaš


- Imamo četiri koraka za finansijsku stabilizaciju: novi ugovor sa „Gaspromom“, privođenje zemljišta komercijalnoj nameni, transfere fudbalera i strateško partnerstvo. Sportski ciljevi su podmađivanje tima, šampionska titula i učešće u grupnoj fazi UEFA takmičenja - objasnio je Mijailović.

Kokeza, Antić,  Čović, Bajatović

Kokeza, Antić, Čović, Bajatović | Foto: Marko Metlaš

 
Na pitanje Dejana Sokolovića, jednog od članova Skupštine, postoji li rezervni plan, stigao je negativan odgovor od čelnika kluba. Objašnjeno je da je ovo što je juče predstavljeno u četiri tačke na Skupštini jedina varijanta oporavka Crvene zvezde. Dakle, nije planirana ni privatizacija, ni bogati gazda, ni sveži kapital...

„Slavuj“ uz Zvezdu:  Petar Škundrić  i Miroslav Ilić

„Slavuj“ uz Zvezdu: Petar Škundrić i Miroslav Ilić | Foto: Marko Metlaš

Terzić: Nisam povećao dug!

Promenom statuta, Zvezdan Terzić je imenovan za generalnog direktora Crvene zvezde. Čelnik crveno-belih juče je odgovorio i na optužbe anonimnog fudbalera Nikole Džonija, koji mu već danima piše pisma.
- Dug nije povećan sa 50 na 54 miliona, već je smanjen za par stotina hiljada evra. Luka Jović nije ustupljen nekom mom prijatelju, niti će biti, dok sam ja u klubu. Mrđa, Ninković i Milijaš nisu oterani, ali zbog teške finansijske situacije nismo mogli da ih zadržimo. Ni jedan igrač nije potpisao ni za jednog agenta od kako sam ja tu. Nemam klupskog vozača niti vozilo. Postoji evidencija koliko sam se plata odrekao u korist Zvezdine omladinske škole, a nikada nisam ni ručao na Zvezdin račun - poručio je Terzić.

Džajić počasni predsednik Zvezde!


Dragan Džajić izabran je jednoglasno za počasnog predsednika kluba.
- Posle 52 godine u Zvezdi, ovo je za mene izuzetno priznanje. Zahvaljujem se saigračima koji su me predložili, a posebno navijačima i svima koji su podržali ovaj predlog. Uvek sam za Zvezdu davao maksimum i ovo mi je jedno od najdražih priznanja. Ja ću sa ove pozicije nastojati da kao i do sada dostojno reprezentujem Crvenu zvezdu - rekao je prvi počasni predsednik u istoriji Crvene zvezde, Dragan Džajić.

Miljan dobija ulicu u Beogradu!

Novi upravni odbor Crvene zvezde planira da se oduži još jednoj legendi.
- Prvi potez našeg novog UO biće da se Skupštini grada Beograda podnese zahtev da se jedna ulica nazove po Miljanu Miljaniću. Reč je o velikom, ako ne i najvećem imenju našeg fudbala, čoveku koji je mnogo dao Crvenoj zvezdi, ali i našem fudbalu. Učinio je da naš fudbal postane moćan i prepoznatljiv, stekao je veliki ugled u svetu i ovo je samo jedan od načina da mu odamo priznanje - poručio je potpredsednik Slaviša Kokeza.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP