Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

KREĆE AKCIJA

Privode Đurića!

Autor: S. Vojinović | 12.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 7

Predsednik FK Partizan Dragan Đurić ovih dana biće priveden u policiju zbog privatizacije Veterinarskog zavoda Zemun, saznaje „Alo!”.

Broji poslednje  dane na čelu  Partizana:  Dragan Đurić

Broji poslednje dane na čelu Partizana: Dragan Đurić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Prvi čovek crno-belih „pada” zbog Veterinarskog zavoda Zemun, a uskoro će odgovarati i zbog prodaje igrača

Istovremeno, protiv Đurića vodi se istraga i zbog sumnje da je bilo neregularnosti prilikom transfera fudbalera crno-belih u inostranstvo!
Naš izvor iz policije kaže da je samo pitanje dana kada će Đurić biti priveden.


- Na osnovu istrage koju smo vodili mesecima, došli smo do informacija, ali i pismenih dokaza da je prilikom privatizacije Zavoda bilo mahinacija u postupku njegove prodaje. Pored Đurića, policija će privesti još nekoliko lica - objašnjava sagovornik „Alo!”.

Podsetimo, konzorcijum „Zekstra-Bankom“ kupio je pre osam godina Veterinarski zavod u Zemunu po ceni od 9,1 milion evra. Agencija za privatizaciju potpisala je ugovor o prodaji 70 odsto društvenog kapitala, a Savet za borbu protiv korupcije godinama tvrdi da je to tada urađeno nezakonito. Čak je i Vrhovni sud dva puta osporavao tu privatizaciju. Prema podacima Narodne banke Srbije, Đurićeva kompanija „Zekstra grupa“ je u blokadi od 21. avgusta 2012. godine, zbog neizmirenog duga u iznosu od 18,3 miliona dinara.

Takođe, istražni organi su mesecima prikupljali dokumentaciju iz inostranstva zbog sumnje da je bilo neregularnosti u transferima fudbalera Partizana od 2008. godine, pa na ovamo. Klub je u tom periodu prodao veliki broj fudbalera, i to reprezentativaca poput Antonija Rukavine, Ivana Obradovića, Zorana Tošića, Stevana Jovetića, Adema Ljajića, Matije Nastasića, Stefana Savića, Klea... Procenjuje se da je od tada, pa do danas Partizan prodao igrače za oko 50 miliona evra, a između većine papira postoji neslaganje u novčanom iznosu koji je isplaćen za te igrače, i upravo će i zbog toga Đurić da „padne” vrlo skoro.

Radna grupa Uprave kriminalističke policije je posle hapšenja Miroslava Miškovića, zbog zloupotrebe položaja u vezi sa putarskim preduzećima, otvorila istragu i o sumnjivoj privatizaciji Robnih kuća „Boska” u Republici Srpskoj, koju je kupio konzorcijum „Delte” i „Zekstre”, a čiji je suvlasnik upravo prvi čovek FK Partizan. Đuriću se na teret stavlja i kredit koji je „Zekstra grupa“, čiji je on većinski vlasnik, uzela od Agrobanke, vredan između sedam i 10 miliona evra, a koji nije vraćen.
Poslednji komentari
  • kondor Vreme: 12.09.2013 11:09h

    Hvala dragom Bogu da je ovaj dolijao , ne samo u zatvor vec sve da vrati i da isplati radnicima zaostala primanja i to sa kamatom i Partizanu da vrati sto je nezakonito uzeo . Nije on sam u Partizanu ima njih jos prilican broj , sam ne bi mogao to da uradi . Zato ove godine nema pojacanja u Partizanu , samo rasprodaja , sazno dasa da mu preti corka . Bojim se da se to nece desiti ima on jake saradnike i one koji ga stite iz senke.

  • Novosađanin Vreme: 12.09.2013 14:17h

    Kad ga već privode, neka ga malo priupitaju i za novosadsku testilnu industriju "Novitet", koju je kupio pa upropastio.

  • Miga Vreme: 12.09.2013 14:56h

    SVE PROVERITI I NA VIDELO DANA JEDNOM DA SE ZNA SVE!!!

  • petar Vreme: 12.09.2013 16:47h

    teško, kad ga čuva lično precednik.

  • mix Vreme: 12.09.2013 17:37h

    Ne znam za Zavod ali je u Partizanu sigurno napravio ogromnu pljacku! Jednostavno, sva njegova bratija se opako nafatala u klubu koji je prodao u zadnjih osam godina igraca najmanje u vrednosti 100 mil. evra. A gde su ostali prihodi, silni novci od uefa,prodaje karata, sponzora...? Meni je uvek jasno cim neko tako uporno i po svaku cenu zeli da opstane u klubu, da se tu radi o nevidjenoj dubini muljezi!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP