Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

KONAČNO

Proradili Mihini levaci!

Autor: F.B. / P. Milovanović | 12.09.2012 - 20:31:00h | Komentara: 0

Hvala Bogu, konačno se i to dogodilo! Fudbalska reprezentacija Srbije upisala je prvu pobedu pod komandom Siniše Mihajlovića. I to kakvu. U drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. demoliran je Vels - 6:1 (3:1).

Mala škola fudbala!

Mala škola fudbala! | Foto: Marko Metlaš

Mihi je za „skidanje mraka“ bilo potrebno čak šest mečeva (dosadašnji skor - dva remija i tri poraza), ali i da prorade naši levonogi igrači, koji su istom nogom šest puta savladali golmana Velšana Majhila, čak i Bane Ivanović, koji je po prirodi „dešnjak“. „Orlovi“ posle uvodna dva kola imaju četiri boda, sa kojim su zaseli na čelo tabele, a prikazana igra jasno ukazuje da ovaj mladi tim ima perspektivu, srce i dušu!

Bravo, momci!

Bravo, momci! | Foto: Marko Metlaš

Tole i Stojke na udaru navijača

Predsednik Fudbalskog saveza Tomislav Karadžić i golman Vladimir Stojković nemaju mira čak ni kad Srbija igra van Beograda. Pomenuti dvojac se tako našao na udaru navijača u Novom Sadu. Stojković je prilikom svakog kontakta s loptom „nagrađen“ zvižducima, dok se „Karađorđem“ čak i na 6:1 orilo „Tole, lopove“!

Fantastična atmosfera na „Karađorđu“ i gromoglasna podrška publike već prilikom intoniranja „Bože pravde“, koju su uredno pevali svi reprezentativci, dala je vetar u leđa Mihinim pulenima, koji su konačno prekinuli golgeterski post dug neverovatnih 259 minuta.

Kletvu je skinuo jedan od najiskusnijih - Aleksandar Kolarov, prelepim golom iz „slobodnjaka“. Sinišin naslednik je raspalio po lopti, koja je preko zida završila u daljem Majhilovom uglu. U trenucima dok se preko 12.000 duša radovalo na „Karađorđu“, Kolarov je otrčao do Mihajlovića da sa njim proslavi evrogol.

Idemooo!

Idemooo! | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Gde je jedan, tu su i dva. Nije se dugo čekalo na nov pogodak. Ponovo je koban po „zmajeve“ bio Kolarov, samo što je egzekutor bio Zoran Tošić.

Već tada je bilo jasno da Velšani, koji su u Novi Sad došli da se brane, nisu dorastao rival. Slavlje je na kratko pokvario Geret Bejl, potvrdivši svetsku klasu. Iz slobodnog udarca sa dobrih 25 metara je „ispalio projektil“, a Stojković je bio samo nemi posmatrač. Na sreću taj gol nije poremetio Srbiju.

Ubrzo su se „orlovi“ ponovo razleteli po terenu, pa je tako, prvo Đuričić posle bravure u kaznenom prostoru zatresao mrežu Majhila, da bi u drugom poluvremenu isto učinili Tadić i kapiten Ivanovć. Tačku na „i“ stavio je Sulejmani golom u 90. minutu.

Mihajlović je probio led, baš kao i naši mladi „orlovi“, koji će naredni meč odigrati 12. oktobra u Beogradu protiv Belgije.

Tooo!

Tooo! | Foto: Aleksandar Dimitrijević

SRBIJA - VELS 6:1 (3:1)

Strelci: Kolarov u 16, Tošić u 24, Đuričić u 40, Tadić u 55, Ivanović u 80. i Sulejmani u 90. minutu za Srbiju, a Bejl u 31. minutu za Vels. Stadion: „Karađorđe“. Gledalaca: 12.000. Sudija: Gomeš (Portugal). Žuti kartoni: Blejk, Remzi (Vels).
SRBIJA: Stojković, Ivanović, Biševac, Nastasić, Kolarov, Fejsa, Ignjovski (od 85 Mijailovć), Tadić, Tošić (od 70. Sulejmani), Đuričić (od 80. Lekić), Marković.
VELS: Majhil, Ganter, Metjuz (od 46. Rikets), Edvards (od 46. Von), Blejk, Vilijams, Alen (od 70. King), Čerč, Morison, Remzi, Bejl.

Pune tribine!

Pune tribine! | Foto: Marko Metlaš

Terzić: Ne pamtim kad je bilo šest golova!

U svečanoj loži „Karađorđa“ našao se i nekadašnji predsednik FSS-a Zvezdan Terzić, koji je izneo svoje viđenje meča.
- Ne pamtim kada smo dali šest golova. Oduševljen sam atmosferom na stadionu, ali mnogo više od golova raduje me prikazana igra našeg tima - istakao je Terzić.

Kako beše?

Kako beše? | Foto: Marko Metlaš

MIHAJLOVIĆ: Bolje šest puta po 1:0!

Selektor Mihajlović odavao je sinoć utisak zadovoljnog čoveka.
- Bolje da smo pobedili šest utakmica po 1:0, nego jednu ovim rezultatom, ali imamo vremena za napredak i razloga da budemo zadovoljni. Momci su zaslužili ovo. Idemo dobrim putem i nadam se da ćemo tako i da nastavimo. Očekivao sam šest bodova iz prethodne dve utakmice, ali su i četiri ispunila naš cilj. Euforija će splasnuti, ali važno je što su naši konkurenti igrali nerešeno i da smo tu negde - kaže Mihajlović.

KOLAROV: Da ne poletimo! 

Iskusni Aleksandar Kolarov misli na budućnost.
- Pobeda od 6:1 može da bude opasna i da zavara, zato je na nama starijima da spustimo loptu i da ne dozvolimo mladima da polete. I da je bilo 10:1 i 1:0, tri boda su najvažnija, a rezultat kojim pobeđujete je najmanje bitan - smatra Kolarov.

Tvrdoglavost na delu!

Borba se nastavlja! | Foto: Aleksandar Dimitrijević

BANE: Nije realno 6:1! 

Kapiten Branislav Ivanović bio je jasan:
- Pod pritiskom smo ušli u meč jer nismo znali kakva nas atmosfera očekuje na stadionu, ali smo se jako dobro snašli. Rezultat je previsok, rekao bih i nerealan, ali je sigurno dobar za naše samopouzdanje - poručuje Bane.

MARKOVIĆ: Hvala publici

Mladi Lazar Marković je opravdao poziciju startera.
- Čak ni najveći optimisti među nama nisu očekivali ovako dobru igru. Hvala fantastičnoj novosadskoj publici koja nas je nosila do vrednog rezultata - istakao je Marković.

Hvala publici!

Hvala publici! | Foto: Marko Metlaš

SULEJMANI: Ovo je početak

Miralem Sulejmani je stavio tačku na lepu partiju „orlova“ u finišu meča.
- Svima nam znači ova pobeda jer imamo mladu ekipu i hvala publici koja nas je podržala. Ovo je samo početak, idemo dalje, hoćemo još ovakvih utakmica - kaže napadač Ajaksa.

Hrvati utišali Brisel!
Lepo veče orlova“ u Novom Sadu upotpunile su i dobre vesti iz Brisela gde su Belgija i Hrvatska remizirale - 1:1 (1:1).
Hrvati su poveli već u šestom minutu posle kiksa kapitena domaćih Kompanija, koji je loše odreagovao u pokušaju da zaustavi centaršut Mandžukića, i praktično je asistirao Perišiću za 0:1. Belgija je potom bila nadmoćnija, ali je Pletikosa zaustavio pkušaje Azara i Bentekea. Ipak, u poslednjim sekundama prvog dela, posle kornera koji je izveo Mertens, defanzivac Žile je odbijenu loptu dočekao na 20 metara i poravnao je rezultat na 1:1.
Nastavak meča doneo je ofanzivu Belgijanaca tokom koje su propustili dobre šanse, ali i čvrst otpor Hrvata, koji su se na kraju, ipak, zasluženo obradovali važnom bodu.
Škoti su golom Kenija Milera u 43. minutu na „Hempdenu“ ipak sprečili bruku u duelu sa Makedonijom (1:1), koja je vodila od 11. minuta pogotkom Noveskog. Bod kao kuća za naše južne susede.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP