Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

VELIKI ŽUTI

Prosinečki: Nesrećan sam jer mi se životni put svodi na pitanje "Hrvat ili Srbin"!

Autor: vecernji.hr | 30.08.2013 - 14:23:00h | Komentara: 0

Legenda Crvene zvezde i trener Kajzerija Robert Prosinečki rekao je za "Večernji list" da mu je preko glave sugestivnih pitanja o podelama između Hrvatske i Srbije i utakmici između ove dve reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Robert Prosinečki

Robert Prosinečki | Foto: Marko Metlaš

 "Neću gledati tu utakmicu, ne zanima me preterano. Nesrećan sam jer se moj životni put svodi isključivo na pitanje Hrvat ili Srbin, Zagreb ili Beograd. I sada kada živim tu u Kajzeriju, u kojem ni izbliza nema fudbalske euforije, osećam veliki respekt. Tako sam se osećao kao igrač u Realu, Barseloni i, na primer, u Portsmutu. Tamo sam baš uživao. Zato moram da priznam da mi je izvan Hrvatske i Srbije, kad je o tome reč, mnogo lakše, prijatnije, nema tog pritiska. Pre svega, ja sam čovek fudbala, bio sam opsesivno zaljubljen u loptu, uživao sam u igri, a danas isto tako veselo odlazim na svaki trening Kajzerija", rekao je Prosinečki.


On je balkanske podele najbolje osetio - bio je najbolji igrač jugoslovenske generacije "Čileanaca", najveće klupske uspehe ostvario je sa beogradskom Crvenom zvezdom, a reprezentativne sa Hrvatskom.

I upravo iz stručnog štaba hrvatske reprezentacije došao je u Crvenu zvezdu da započne samostalnu trenersku karijeru. Nakon odlaska u avgustu prošle godine napravio je kratku pauzu, da bi preuzeo turski Kajzerispor.

"Kada sam potpisao za Kajzeri, osetio sam ozbiljnost poslodavaca, a kada sam video klub, trening centar kakav nema ni madridski Real, osetio sam mir. Setio sam se Beograda, kluba koji ima veliku ljubav navijača, ali kojem nedostaju osnovne stvari. U turski fudbal seulaže novac, dovode se igrači, sve je stabilno i stiže na vreme. Nijedan španski klub, osim Reala i Barselone, nema novca kao Kajzeri", rekao je Prosinečki.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP