Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DAMJAN ĐOKOVIĆ, FUDBALER RUMUNSKOG KLUŽA, ZA ALO!:

Proslaviću ime Đoković i sa bubamarom!

Autor: P. Vuković | 13.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Novak Đoković je bez premca najbolji teniser planete u ovom trenutku, ali što se tiče fudbala, tu malo škripi, što se i videlo prilikom izvođenja penala na „Bombonjeri“, kada je odmerio snage sa golmanom Boke juniorsa koji mu je odbranio sva tri šuta.

Damjan Đoković (23)

Damjan Đoković (23)

Srećom, da prezime Đoković bude dostojno zastupljeno i u ovom segmentu, pobrinuo se Damjan Đoković (23), fudbaler rumunskog Kluža, koji je u prošlom kolu nacionalnog šampionata protiv Novodarija postigao gol sa 50 metara.


U razgovoru za „Alo!“, igrač Bolonje koji se trenutno nalazi na pozajmici u Klužu, objašnjava da ga ljudi često pitaju da li je u rodu sa Novakom.
- Zaista ne znam da li smo rođaci, ali bih u svakom slučaju voleo da ga upoznam jednog dana. On je pravi primer za svakog sportistu i zaista me često pitaju jesmo li u srodstvu. Jedino što mogu da kažem jeste da ću dati sve od sebe da prezime Đoković bude poznato i u fudbalu, zbog mene - kaže Damjan.

- Da li bi igrao za reprezentaciju Srbije, ukoliko ti se ukaže prilika?
- Zaista ne razmišljam o tome u ovom trenutku. Rođen sam u Zagrebu, majka mi je Hrvatica, otac Srbin, tako da je moguće da zaigram za bilo koju od te dve ro morati da izaberem. Vidite, kada sam rođen, zemlja se zvala Jugoslavija, ali sa mnom niko nije kontaktirao iz bilo kog saveza.

- Ako nije tajna, ko ti je bliži, Partizan ili Crvena zvezda?
- Moj otac je veliki navijač Crvene zvezde, tako da je logično da sam i ja zvezdaš. Još kada sam bio klinac, pričao mi je o sjajnoj generaciji iz 1991. godine, koja je osvojila Evropu i svet, i kakva je atmosfera na „Marakani“.

- Da li bi možda onda jednog dana kao veliki zvezdaš zaigrao za crveno-bele?
- Mislim da je san svakoga oca da njegov sin zaigra za klub koji voli. Nadam se da ću jednog dana ostvariti njegov san, ali trenutno, cilj mi je da budem što bolji u Klužu i vratim se u Seriju A.

- U Kluž si došao iz Bolonje. Kako si se snašao u rumunskom ligi?
- Imam dobru sezonu, ali smo na početku olako izgubili previše bodova. Videćemo, postoji opcija da se na leto vratim u Bolonju, ali u fudbalu nikada ne znate šta će biti - objašnjava Đoković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP