Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

INTERVJU

Protiv Hrvata bih branio i povređen

Autor: P. Milovanović | 21.01.2013 - 08:45:00h | Komentara: 1

Okruglo dva meseca su ostala do velikog okršaja Srbije i Hrvatske na “Maksimiru”, okršaja koji je za grogirane Mihine “orlove” biti il’ ne biti. Trijumf u Zagrebu nad ljutim rivalom vratio bi nas na rutu koja vodi ka Mondijalu u Brazilu, dok svaki drugi scenario vodi pravo u ambis.

Vladimir Stojković

Vladimir Stojković | Foto: A. Dimitrijević

E sad, na svu muku koju je selektor imao uzimajući u obzir bezidejnu igru i rezultat u poslednjem meču protiv Makedonije (izgubili 1:0), nadovezale su se povrede golmana Vladimira Stojkovića i Željka Brkića. Ipak, Partizanova jedinica poručuje da je prelom ključne kosti ružna prošlost i da je spreman da stane među stative 22. marta protiv “kockastih” u meču koji će biti više od igre.


- Povreda je prošlost, naporno treniram svakodnevno i spremam se za obaveze koje me očekuju u nastavku Jelen Superlige s Partizanom. A što se tiče meča s Hrvatima, pa i dve godine da ne branim, mogao bih komotno da stanem na gol jer u takvom meču motiva imam na pretek. Živim za takve mečeve - u svom stilu će Stojke.

Gledajući bodovni saldo i formu, činjenica je da su Hrvati favoriti. Možemo li da režiramo čudo na “Maksmimiru”?
- Zašto da ne? Slažem se da su favoriti, domaćini su, duže igraju zajedno, imaju formiran tim, igrali su gotovo na svim velikim takmičenjima u poslednje vreme, ali to ništa ne znači. Idemo u Zagreb da ih porazimo, imamo mlad i talentovan tim i srcem ćemo ući u taj meč.

Pritisak će biti ogroman, ali ako neko zna da se nosi s mržnjom navijača i svim ostalim, to ste vi...
- Za mene će to biti meč kao i svaki drugi. Tenzija u medijima će krenuti bar desetak dana ranije, na terenu će trajati petnaestak minuta, i to je to. Nemam baš nikakav problem s pritiskom, spreman sam.

Ako se ne varamo, imate lepa iskustva iz okršaja s Hrvatima?
- Branio sam 2005. za mladu reprezentaciju SCG protiv Hrvatske na “Marakani” kada smo pobedili sa 3:1 i otišli na Evropsko prvenstvo. Ponavljam, daćemo sve od sebe da ih porazimo u Zagrebu i da se s tri boda vratimo u život - zaključio je Stojković.

Ostajem u Partizanu!
Prethodnih dana je bilo dosta spekulacija o tome da Stojković napušta Humsku i seli se u Tursku. Njegov potpis juri Mersin, ali Stojke tvrdi da još nije došlo vreme za rastanak s crno-belima.
- Lepo mi je u Partizanu i za sada ostajem. Što se tiče ponuda, kad dođe vreme, sve će se znati, prepustio sam ljudima iz kluba da procene šta je najbolje za sve strane - izjavio je Stojković.

Poslednji komentari
  • sone91 Vreme: 21.01.2013 21:19h

    ko kaze da ces braniti, taxisti

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP