Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

RAJKOVIĆ, ČUVAR ZVEZDINE MREŽE, O GOLU KOJI IDE NA NJEGOVU DUŠU:

Proučavao sam Drinčića, nije vredelo!

Autor: M. Rangelov | 20.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Fudbal je čudna, ponekad možda i nepravedna igra. Do tog 77. minuta, Predrag Rajković je bio najbolji pojedinac Crvene zvezde na 147. večitom derbiju. Do tada je potpuno “zaključao” svoj gol. Bio je prava enigma za napadače Partizana.

„Nisam mogao da verujem kako lopta može da  ima tako čudnu putanju... Išla je čas levo, čas  desno, morao sam bolje da interveni

„Nisam mogao da verujem kako lopta može da ima tako čudnu putanju... Išla je čas levo, čas desno, morao sam bolje da intervenišem“ | Foto: Marko Metlaš

Imao je nekoliko sjajnih intervencija, a onda je sevnula “bomba” Nikole Drinčića i jedina loša reakcija Rajkovića na celom susretu. Lopta mu je prošla kroz ruke. Takva je sudbina čuvara mreže...


- Teško mi je pao poraz. Morao sam bolje da intervenišem kod gola. Pre meča sam proučavao Drinčićev prekid, ali nisam mogao da verujem da lopta može da ima tako čudnu putanju. Išla je čas levo, čas desno. Zasmetao mi je i Danko Lazović. Od njega u “živom” zidu nisam mogao dobro da vidim loptu, morao sam da se sagnem, a onda nije bilo dovoljno vremena da reagujem na pravi način - počinje Rajković priču za “Alo!” dan posle (ne)prospavane noći.
Reprezentativac Srbije smatra da Zvezda i te kako ima za čim da žali.

Trenutak kada je Lazović zasmetao Rajković

Trenutak kada je Lazović zasmetao Rajković


- Jednostavno je tako, kad ne iskoristiš svoje šanse, obije ti se o glavu. Morali smo da vodimo u prvom poluvremenu, imali smo dva zicera... Žao mi je što Jović nije pogodio, mnogo bi mu to značilo. Ne može ništa da se zameri tako mladom igraču, sa 16 godina je igrao veliku, najveću utakmicu kod nas. Posle derbija dobio je podršku svih saigrača. Tešili su ga rečima: „Mladi si, daćeš ga sledeći put”. Tako će i biti, izaći će Luka jači iz ovoga. I za mene su svi imali reči ohrabrenja, trener golmana Maksimović mi je još na terenu pružio veliku podršku.
Rajković dodaje da nije imao tremu na debiju na srpskoj fudbalskoj svetkovini.

- Možda je na startu bilo one pozitivne treme, ali već posle nekoliko minuta sve je nestalo. Bio sam potpuno koncentiran i spreman za duel sa Partizanom. Atmosfera je bila sjajana, prelepo sam se osećao na terenu. Ovo mi je tek prvi derbi, siguran sam da će biti još mnogo prilika za iskupljenje. Prva dolazi već na proleće. Idemo dalje, imao još mnogo da sa igra. Titula nije izgubljena, tek je deveto kolo - jasan je Rajković.

Luka Jović

Luka Jović | Foto: Marko Metlaš

Luka Jović: Vrteo sam se u krevetu celu noć!

Besana noć za mladog Luku Jovića, tragičara 147. večitog derbija. Bio je na korak od toga da postane heroj, ali se dogodilo suprotno.
- Naravno da mi je izuzetno teško posle promašaja. Nije mi san hteo na oči, vrteo sam se u krevetu gotovo celu noć. Šta da se radi. Promašio sam ono što obično nikada ne promašujem, mnogo mi je žao jer znam da sam mogao da donesem pobedu Zvezdi. Dobio sam podršku od saigrača, trenera i rukovodstva, trudiću se da još napornije radim u narednom periodu - rekao je za „Alo!“ napadač crveno-belih.

Petar Škuletić

Petar Škuletić | Foto: Marko Metlaš

Škuleta, hvala!


Posle večitog derbija, napadač Partizana, Petar Škuletić imao je samo reči hvale za odličnu partiju Predraga Rajkovića.
- Hvala Škuletiću na lepim rečima. Sjajan je napadač, konstantno je pokušavao da ugrozi naš gol, odlično se kreće. Ovoga puta je on slavio, ali biće prilike za revanš - kaže Rajković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP