Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SRBIJA PROTIV MAKEDONIJE

Pukovnici il’
pokojnici!

Autor: P.Milovanović | 16.10.2012 - 00:51:00h | Komentara: 0

Biti ili ne biti za fudbalsku reprezentaciju Srbije i njenog kapetana Sinišu Mihajlovića. Mihini „orlovi“ večeras (20.30) u Skoplju nemaju pravo na kiks protiv Makedonije kako bi ostali u igri za plasman na Mondijal u Brazilu 2014. godine.

Siniša Mihajlović

Poraz od Belgije nije uticao na naše raspoloženje: Siniša Mihajlović | Foto: Marko Metlaš

Iako je tek 4. kolo kvalifikacija, isto toliko bodova dovelo je Ivanovića, Kolarova i ostale u izuzetno neprijatnu situaciju, iz koje mogu da se izvuku isključivo osvajanjem tri boda. Jednostavno, Belgija i Hrvatska su već odmakle na čelu grupe

A sa po sedam bodova, a činjenice da na papiru imaju lak zadatak da preskoče Škotsku, odnosno Vels pred svojim navijačima nikako ne ide u prilog „orlovima“.

Siniša Mihajlović je svestan da poraz vodi u ambis, ali daleko od toga da razmišlja u tom pravcu. Selektor tvrdi da je ekipa arhivirala poraz od Belgije i da će na stadionu „Filip Drugi“ biti na visini zadatka.

- Ekipa je, imam utisak, reagovala dobro posle šoka doživljenog u meču protiv Belgije. Svima je bilo krivo zbog poraza i načina na koji je on usledio. Ja ipak uvek gledam da je čaša polupuna, a ne poluprazna. Makedonija je opasna, bez obzira na to da li igra Pandev ili neko drugi. Naspram sebe imaćemo 11 fudbalera koji su motivisani da pobede, a takav je slučaj i sa mojim igračima. Uprkos svemu, verujemo u uspeh. Iako dolazimo u prijateljsku zemlju, svesni smo da prijateljstva neće biti na terenu - realan je Miha.

Dušan Tadić

Želi da zatrese mrežu Makedonaca: Dušan Tadić | Foto: Marko Metlaš

Srbija je protiv Belgije u nekoliko navrata pripretila preko Dušana Tadića, pa se očekuje da će as Tventea uz Zorana Tošića večeras predstavljati najveću opasnost po gol Martina Bogatinova, koji je protiv Hrvata primio gol od Rakitića sa gotovo 40 metara.

- Ne treba previše da se zalećemo jer može da nam se ponovi Belgija. Sigurno da imamo veliku želju da pobedimo, što bi neutralisalo poraz iz prethodnog kola. Moramo da budemo mirni, fokusirani, imamo 90 minuta da pokažemo ko je bolji - jasan je Tadić.

Zadatak da zaustavi nalete makedonskih napadača imaće Matija Nastasić, koji je u dosadašnjem delu kvalifikacija bio standardan u štoperskom tandemu sa Biševcem.
- Ne tiče nas se ko igra u njihovom napadu, pošto imamo zadatak da sprečimo svakog da ugrozi naš gol. Makedonija ima i druge opasne napadače, osim Pandeva - zaključio je defanzivac Sitija.

GRUPA A
Belgija 3 2 1 0 6:1 7
Hrvatska 3 2 1 0 4:2 7
Srbija 3 1 1 1 6:4 4
Vels 3 1 0 2 3:9 3
Škotska 3 0 2 1 2:3 2
Makedonija 3 0 1 2 2:4 1
Hrvatska-Vels............................utorak, 20.00
Makedonija-Srbija............................utorak, 20.30
Belgija-Škotska............................utorak, 20.45

Janevski: Srbija puna individualaca
Selektor Makedonije Čedomir Janevski podvukao je paralelu između Hrvatske i Srbije.

Čedomir Janevski

Čedomir Janevski | Foto: Marko Metlaš

- Razlika između Hrvatske i Srbije je ta da naš večerašnji rival ima više specifičnih napadača koji su veoma brzi i u stanju su da individualnim rešenjem ugroze naš gol. To što su izgubili od Belgije 3:0 ništa ne znači - oprezan je bivši trener Crvene zvezde.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP