Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ODAO PRIZNANJE

Putin: Blater zaslužuje Nobelovu nagradu!

Autor: Tanjug | 27.07.2015 - 22:35:00h | Komentara: 0

Odlazeći predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater zaslužuje Nobelovu nagradu za svoje rukovođenje ovom organizacijom, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu za švajcarski RTS.

Sep Blater i Vladimir Putin

Sep Blater i Vladimir Putin | Foto: Profimedia


U subotu je Blater na sastanku sa Putinom u Sankt Petersburgu rekao kako je FIFA (trenutno suočena sa velikim korupcionaškim skadalom), donela rezoluciju kojom se pruža puna podrška organizovanju Svetskog kupa u fudbalu 2018. godine u Rusiji, prenosi Rojters.
"Svi znamo kakva se situacija trenutno razvija oko g. Blatera. Ne želim da idem u detalje, ali ne verujem ni reč o njegovoj ličnoj umešanosti u korupciju", istakao je Putin.
"Mislim da ljudi kao što je g. Blater, ili šefovi velikih međunarodnih sportskih federacija, ili Olimpijskih igara zaslužuju posebno priznanje. Ako iko zaslužuje Nobelovu nagradu, to su ti ljudi", smatra Putin.


Blater je najavio da će napustiti svoj položaj zbog korupcionaškog skandala koji istražuju američki, švajcarski kao i pravosudni organi nekih drugih zemalja, što je FIFU bacilo u najveću krizu u njenoj 111-godišnjoj istoriji. Protiv nekih zvaničnika te organizacije su podignute optužnice, ali ne i protiv samog Blatera, koji i poriče bilo kakvo svoje protivzakonito delovanje.


Ovaj skandal je bacio senku na predstojeće Svetske kupove u fudbalu - 2018. u Rusiji i 2022. u Kataru. ali ruski zvaničnici odbacuju svaku mogućnost da bi njihova zemlja mogla biti lišena organizacije tog takmičenja. Kada je skandal buknuo u maju, Putin je oštro kritikovao istragu američkih organa o poslovanju FIFA, ističući kako to nije u jurisdikciji SAD.


U današnjem intervjuu ruski predsenik je kritiku proširio i na Britaniju, navodeći kako je ta zemlja, uz SAD, bila zainteresovana za organizaciju Svetskog kupa u fudbalu 2018. i 2022. godine. Putin se zapitao da nije možda borba protiv korupcije "nastavak kandidature za 2018. i 2022.".


Ekonomska kriza je dovela do izvesnog usporavajna ruskih priprema za Svetski kup 2018, ali Putin i zvaničnici FIFA ističu kako se time ne dovodi u pitanje ruska sposobnost da organizuje ovo takmičenje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP