Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

RADNICI IZ HUMSKE OTKRILI ZAŠTO RADE BEZ PLATE

Radimo bez para jer čekamo privatizaciju

Autor: M. Z. | 22.11.2014 - 07:00:00h | Komentara: 2

Najčešće pitanje kada se pomene štrajk u Partizanu ili Zvezdi je - zašto njihovi radnici rade bez plate i po nekoliko meseci pre nego što počnu da štrajkuju?

Rade bez plata i čekaju bolje dane: Zaposleni u FK Partizan

Rade bez plata i čekaju bolje dane: Zaposleni u FK Partizan

Odgovor smo dobili juče, i to od jednog od zaposlenih u Humskoj, a predstavlja ujedno i suštinu problema u funkcionisanju svih domaćih sportskih klubova.
- Partizan je firma koja zarađuje pare, ali se plate ne isplaćuju zaposlenima zbog samovolje pojedinaca. Država, koja je osnivač kluba, mora nekako da vodi računa o njemu i ona će to učiniti, verovatno čim dođe do privatizacije, koja je najavljena za naredni period - priča za “Alo!” jedan od zaposlenih u Partizanu.
Naš sagovornik objašnjava i zašto mnogi radnici trpe i rade za džabe, uprkos besparici.


- Zato što Zvezda i Partizan nikada ne ostaju dužni! Kad-tad uspete da naplatite ono što vam pripada po slovu ugovora. Svi znaju da se na kraju uvek isplate dugovanja, pa su zato strpljivi. Evo, nedavno je i Bronovicki posle godina čekanja naplatio novac od komšija, pa je jasno da treba biti strpljiv - kaže radnik.

Izjavu Dragana Đurića, predsednika Partizana, da pojedinci u njegovom klubu “žive bolje nego bubreg u loju”, naš sagovornik je ovako prokomentarisao:
- Minimalna plata radnika u Partizanu je oko 30.000 dinara, dok je radnička plata u proseku negde oko 40.000, tako da nema veze ni sa bubregom, a ni sa lojem. Još kada se i takva minimalna plata ne prima po četiri ili pet meseci, jasno vam je kakva je agonija u ovom klubu - zaključuje naš sagovornik.
Poslednji komentari
  • zoranZA Vreme: 22.11.2014 09:44h

    U mnogim drzavnim i privatnim firmama radnici ne primaju redovno plate. Na primer u Zajecaru vaspitacice u obdanistima ne primaju plate 5-6 meseci , dok verujem da ministri i poslanici plate i razne druge dodatke primaju redovno . Treba doneti zakon da ko ne moze da isplacuje radnike ne moze da radi i funkcionise. Pricamo o Evropi i uvodimo evropske zakone a ne mozemo ni minimalce da isplatimo.Sve dok se ne uredi finansijski sektor politicari bi trebali da primaju minimalac a ne na hiljade evra , pa ih bas briga za narod .

  • ja Vreme: 22.11.2014 21:25h

    Kao prvo, država nije osnivač klubova jer su ona udruženja gradjana, a ovi nepismeni radnici koji rade za 40000 i još se žale, isto toliku platu ima moja drugarica u Cocacoli sa prosekom 9,7 na državnom ekonomskom fakultetu!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP