Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ZBOG ČETIRI NEISPLAĆENE PLATE, GORAN Ž. (40) POKUŠAO DA ODUZME SEBI ŽIVOT

Radnici u Humskoj se bese zbog gladi!

Autor: M. Dudvarski - D. Ostojić | 21.11.2014 - 14:30:00h | Komentara: 5

Goran Živojinović (40), radnik zaposlen na održavanju terena FK Partizan, juče nešto pre podne hteo je da oduzme sebi život. Sa gajtana ga je u poslednjem trenutku skinuo kolega Milan Minić, kada je već počeo da gubi svest. Nesrećni radnik, kojem se duguju četiri plate, a koji kod kuće ima suprugu i troje maloletne dece, sada je dobro, a kada će se i da li će se uopšte vraćati na posao - pokazaće vreme.

Živojinović živi u  trošnoj kući, sa  suprugom i troje dece, najmlađe ima  svega 13 meseci

Živojinović živi u trošnoj kući, sa suprugom i troje dece, najmlađe ima svega 13 meseci | Foto: Rajko Ristić

Goranova majka Zorka Živojinović, koju smo zatekli kako čuva troje unučadi u trošnoj garaži u Belom potoku podno Avale, kaže da je sin pozvao telefonom i rekao da će se ubiti jer ne može više da izdrži život u nemaštini.


- Rekao mi je: „Majko, siđi dole do moje dece, nemaju šta da jedu. Ne mogu više ovako. Ubiću se.“ Rekla sam mu: „Nemoj da pričaš koješta, nego se smiri, završi posao i dođi kući, a ja ću odneti mleko deci.“ On je počeo da se smeje i spustio slušalicu. Kada sam čula šta je pokušao da uradi, malo je nedostajalo da padnem u nesvest - plačući je rekla Zorka.
Bojan, Goranov brat, navodi da nije dobio platu četiri meseca od Partizana, ali da nikoga nije briga za to.

Goran  Živojinović

Goran Živojinović


- Dolazili su da nam seku struju, jedva smo nabavili nešto malo ogreva. Partizan je obećavao da će nam pomoći da Goranovu kuću, zapravo garažu, sredimo. Vidite na šta to liči. Promaja vuče na sve strane, a u toj garaži živi troje dece. Goran nikada nije patio od nekih mentalnih bolesti i zajedno sa svojom ženom, koja je bila reperzentativka u rvanju, borio se kako je znao i umeo da prehrani decu - ispričao je on.

U Humskoj za Gorana kažu da je imao i privatne probleme, ali ne mogu da potvrde da li su ti problemi izazvani upravo nedostatkom novca, i to zarađenog!

- Sve nas je ovo pogodilo, radnici su u šoku. Kažu da je Goran imao i privatne probleme, ali na poslu se sasvim normalno ponašao. Bio je sjajan radnik, kao i njegovih 11 kolega. Ništa na ovaj njegov potez nije ukazivalo. Sasvim normalno je došao na posao, radio, a onda, posle doručka, dvojica radnika su izašla iz radionice, a on je ostao. Tada je i pokušao da se obesi. Skinuo ga je njegov kolega Minić bukvalno sa vešala, kada je već počeo da gubi svest. Kada su ga polili vodom, došao je sebi i sasvim je bio svestan situacije kada su stigli policija i Hitna pomoć - rekao nam je direktor Partizanovog stadiona Aleksandar Stepanović.

U Humskoj već  mesecima ne  isplaćuju radnike

U Humskoj već mesecima ne isplaćuju radnike | Foto: Aleksandar Dimitrijević

ĐURIĆ: Žao mi je, ali on nije radnik fudbalskog kluba!

Iako nam je Stepanović, direktor stadiona u Humskoj, rekao da radnici na održavanju travnate podloge dobijaju deo plate i od FK Partizan, prvi čovek fudbalske sekcije Dragan Đurić kaže da nije baš tako.
- Vidite, sa ljudske strane mi je mnogo žao što se to dogodilo. Žao mi je što čovek ima probleme, ali moram da kažem da je ovo deo hajke na FK Partizan. Pa u Sportskom društvu Partizan ima mnogo klubova, svi plaćamo te radnike, a kada se nešto loše desi, svi se obruše samo na fudbalsku sekciju - u dahu će Đurić.

Poslednji komentari
  • milomir Vreme: 21.11.2014 18:10h

    DA puno radnika neprima platu u Prtizanu ,neznam kako je u drugim SK.

  • CVELE972 Vreme: 21.11.2014 19:59h

    Imam 42 godine,i Partizanovac sam.....ali gospodo- "svi plaćamo te radnike".....PA AKO IH PLACATE,A COVEK 4 PLATE NIJE PRIMIO.....ZA IME BOZIJE,PA GDE SU TE PARE????KOGA BRE ONDA,U STVARI,PLACATE????SEBE???SVOJE SEFOVE???KOGA???ZAR VAM JE BRE MALO,PA VAM TREBAJU I SITNE(A NJIMA VELIKE)PLATE OBICNIH RADNIKA?Ovo je bre sramota!!!I da vam kazem,iako sam Partizanovac- SVE BIH VAS BRE MOMENTALNO SMENIO.....SVE DO JEDNOGA U CELOM SD"PARTIZAN"!!!!!

  • dragoslav Vreme: 21.11.2014 22:40h

    radnici u srbiji zive u bedi i necudi ovaj potez ocajnika i mislim da ce ovo biti sve cesca pojava , vlast na to ima bice samo bice nam bolje 2016 ali gospodo sta do tada treba preziveti danas gospodo na vlasti nemozemo da zivimo od vazduha daleko je 2016-ta sta sada .

  • Makaka Vreme: 22.11.2014 00:15h

    Aca Stepanović da odvoji od svoje direktorske plate i da čoveku da se sredi, sa kućom i decom! Zna on kada je radio u propalom "Trudbeniku" šta znači kada nemaš ni dinara, ni nade, a radiš kao konj! Ili da rukovodstvo Stadiona podnese ostavku, kada su nesposobni. Radnici da pocrkaju od gladi, a oni hoće da grade nove stadione i bahate se sa starletama! Sramota do neba!

  • soko Vreme: 22.11.2014 00:54h

    konji dajte coveku plate!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP