Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BORA ĐORĐEVIĆ PODRŽAVA IDEJU DA „MARAKANA” PROMENI IME

Rajko je zaslužio da dobije stadion!

Autor: M. Z. | 15.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Izbori u Crvenoj zvezdi su prošli, a u jeku glasanja minulih dana u javnosti se pojavila i inicijativa zvezdaša da se stadion “Marakana” preimenuje u stadion “Rajko Mitić”.

Rajko Mitić

Rajko Mitić | Foto: Goran Srdanov

Promena imena mogla bi da usledi na skupštini kluba, koja će se održati 21. decembra, a dovoljno je da samo jedan član tog tela predloži da se pomenuti predlog stavi na glasanje. Dakle, ako Skupština bude rekla „da“, stadion u Ljutice Bogdana poneće ime fudbalske legende, po ugledu na “Đuzepa Meacu” u Milanu ili “Santijago Bernabeu” u Madridu.


Bora Đorđević, legendarni frontmen “Riblje čorbe”, glasaće sigurno, kao član Skupštine, ako ovaj predlog bude podnet.
- Dopada mi se ideja da se Zvezdin stadion nazove po Rajku Mitiću. U Brazilu ima već ona velika “Marakana”, tako da se slažem sa inicijativom da se našem stadionu promeni ime. Rajko Mitić je jedna od najvećih legendi našeg kluba, on je bio skroman i pošten čovek, poznavao sam ga i smatram da je zaslužio da stadion ponese njegovo ime. Vreme je da se na ovaj klub oduži Rajku za sve što je učinio za Zvezdu - ističe Bora u razgovoru za “Alo!”.

Bora Čorba

Bora Čorba | Foto: Dušan Milenković


Proslavljeni muzičar je, nažalost, poslednjih dana prikovan za bolnički krevet. Zbog problema sa plućima nije mogao da glasa na izborima za predsednika crveno-belih. Na pitanje - ima li spasa njegovoj Zvezdi, Bora ne ostavlja nikakvu dilemu.
- Naravno da joj ima spasa. Ali tek kada mamini i tatini sinovi prestanu da glume fudbalerčiće i kada crveno-beli dres obuku siromašna deca koja imaju talenat. Tada će Zvezda ponovo zasijati. Pitam se, da li je Džaja sa Uba imao bogate roditelje, da li je Dule Savić sa istog tog Uba imao bogate roditelje, a opet su bili sjajni fudbaleri i majstori. Dajte mi Zvezdinu decu, skromnu, vrednu i poštenu, i imaćemo opet veliki klub - smatra veliki romantik Bora Đorđević.
Legendarni roker poručuje na kraju i da sigurno dolazi na skupštinu Zvezde sledeće nedelje.

- Oporaviću se, nije ovo neka strašna bolest. Hoću da branim za Zvezdu. Biću šesti golman kod Lalatovića na proleće - u svom stilu zaključuje Bora Čorba, nekadašnji rezervni golman beogradskog niželigaša BPI Pekara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP