Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ISPOŠTOVANA LEGENDA

Rajko Mitić dobio ulicu u Beogradu!

Autor: Tanjug | 29.01.2015 - 10:19:00h | Komentara: 0

Komisija za spomenike i imena trgova i ulica donela je odluku da dosadašnja ulica Banjički venac dobije ime jednog od najboljih fudbalera svih vremena Rajka Mitića, saopštila je danas Gradska uprava.

Rajko Mitić

Legenda: Rajko Mitić

"Sportska javnost u Srbiji ima razloga da se raduje današnjem danu jer je jedan od najboljih naših fudbalera svih vremena i legenda Crvene zvezde Rajko Mitić dobio ulicu u Beogradu", izjavio je gradski menadžer Goran Vesić, navodi se u saopštenju.

On je istakao da Mitić nije bio samo jedan od najboljih jugoslovenskih fudbalera, već čovek koji je veoma uticao na razvoj našeg sporta, društva i samog Beograda.

"Odavno je zaslužio da mu se Beograd oduži, a najmanje što smo mogli da učinimo jeste da jedna ulica u našem gradu ponese njegovo ime. Ova odluka deo je naše nove polItike koja podrazumeva da svi ljudi koji su doprineli razvoju našeg grada, bez obzira na to da li su državnici, vojnici, ali i novinari, glumci, umetnici, profesori univerziteta treba da dobiju dostojno obeležje u našem gradu kako bi ih se buduće generacije sećale", kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Komisija za spomenike i imena trgova i ulica donela je juče odluku da dosadašnja ulica Banjički venac dobije ime Rajka Mitića.
Odluka ima i simbolično značenje jer se ulica nalazi pored stadiona koji nosi njegovo ime i pored omladinske škole ovog kluba.

Odluka Komisije za spomenike i imena trgova i ulica treba da nas učini sretnima jer se Beograd odužio divnom čoveku i velikom sportisti, kazao je gradski menadžer.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP