Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SRBIJA SUTRA (9.30) PROTIV MALIJA ZA PLASMAN U FINALE MONDIJALITA

Rajković će ponovo pucati penal!

Autor: P. Milovanović | 16.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Neustrašivi “orlići”, ponos i dika Srbije, sutra ujutru (9.30 RTS), ponovo izleću na teren, a rival u polufinalu Mondijalita biće im stari znanci selekcija Malija, koja uz nas važi za glavnu senzaciju na Novom Zelandu.

Favoriti u polufinalu: Fudbaleri Srbije

Favoriti u polufinalu: Fudbaleri Srbije | Foto: Profimedia

Bez obzira na to što smo ih već jednom preslišali sa 2:0 u takmičenju po grupama, svima je jasno da učenike Veljka Paunovića čeka još jedna teška bitka u jurišu na krov planete. I dok se A tim Srbije raspada i nema mu spasa, tamo negde na drugom kraju sveta “orlići” čina čuda i čine nas ponosnim. Čitava nacija je uz njih, bodri ih kraj TV ekrana i nikome nije problem da se budi rano ujutru, kako bi ispratio pobede momaka za koje selektor Paunović kaže da imaju srce poput lavova.

Brani, šutira,  komanduje, pravi  kapiten: Predrag Rajković

Brani, šutira, komanduje, pravi kapiten: Predrag Rajković


Jedan od najvećih navijača Srbije je Srđan Maksimović, trener golmana Crvene zvezde i čovek koji nosi ogromne zasluge za doktorske partije golmana i kapitena Predraga Rajkovića. Na pitanje ukoliko dođe do penala i protiv Malija kao protiv SAD, da li bi se iznenadio da Rajković ponovo uzme da šutira, odgovara:
- Ne bih, uopšte. Neće taj bežati od odgovornosti. Rajko pokazuje neverovatnu zrelost, izuzetnu hrabrost i mentalnu snagu. U presudnim trenucima preuzima odgovornost, a to je odlika samo najvećih.

Radost  Babića i  Veljkovića

Radost Babića i Veljkovića | Foto: Tanjug

Nisam iznenađen što je uzeo da šutira penal protiv Amerike. Promašio je, nema veze, ali je posle 10 sekundi odbranio penal. To ne mogu ni mnogo veći seniorski golmani na top nivou. Rajković uz Živkovića, Sergeja Milinkovića-Savića i Gaćinovića spada u igrače ekstra klase, one koji prave razliku. Svi momci su na visokom nivou, ali ova četvorka je čudo.

Istina, selekcija Malija je eliminisala favorizovanu Nemačku u četvrtfinalu, ali Maksa veruje da u duelu sa njima do penala neće doći, već da će pasti u regularnom toku.

- Hemija je ono što krasi ove naše momke, to je njihova ključna odlika. Naravno, imaju nesporan kvalitet, ali manje više sve ekipe su tu negde, nijanse odlučuju. Srce i hemija je ono što donosi prevagu. Dominiramo u svakom meču, to se vidi iz aviona, fali nam samo još bolji procenat realizacije i možemo da budemo prvaci sveta. Postoji nepisano pravili da je teško na turniru pobediti istu ekipu dva puta, ali ovi momci to mogu. Malo sportske sreće, i eto nas u finalu, a onda da ponovimo uspeh iz 1987. kada smo bili šampioni u Čileu.

A od heroja Rajkovića dres kao suvenir!


Otkrio nam je Maksimović i šta će od Rajkovića dobiti kao suvenir koji će čuvati do kraja života.
- Već sam rezervisao Rajkovćev i Manojlovićev dres sa Svetskog prvenstva. Dresovi su spremni i zauzeće se posebno mesto kod mene, pre svega jer smo poslednji put na Mondijalitu bili 1987. godine, a tada je bila druga država.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP