Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MOCA VUKOTIĆ, LEGENDA PARTIZANA, ZA ALO!:

Rastužila me je priča o stadionu!

Autor: | 06.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 4

U Humskoj se sinoć više pričalo o borbi sa Vojskom Srbije, nego sa Ivanjičanima. Naime, odluka Višeg suda da oduzme stadion crno-belima i „vrati“ ga Ministarstvu odbrane pogodila je mnoge kojima je crno-bela boja u srcu. Među njima je sigurno i Momčilo Vukotić, jedan od najvećih fudbalera koji je igrao među zidinama „hrama fudbala“.

Ceo život proveo na JNA: Moca Vukotić

Ceo život proveo na JNA: Moca Vukotić | Foto: M. Metlaš

- Vidite, ja ne mogu i neću da verujem da će se na kraju stvarno završiti ovako kako je Viši sud odlučio. To bi bilo poražavajuće za ceo srpski sport. Partizan će sigurno uložiti žalbu koja mora da bude usvojena jer postoje dokazi da je stadion vlasništvo našeg sportskog društva - počeo je Moca priču za naš list.


Čovek koji je 15 godina igrao za crno-bele stadion u Humskoj doživljava kao svoju rođenu kuću. Proživeo je tamo i tužne, ali je bilo mnogo više lepih trenutaka tokom duge karijere. U glavi mu i dalje odzvanjaju aplauzi koje je zasluženo dobijao kada je postizao golove, a bilo ih je nekoliko desetina.

- Gotovo dvadeset godina sam igrao na JNA, sada radim tamo - to mi je kuća. Još kao klinac, davne 1962. godine sam tamo istrčao prvi put na teren. Znam svaki milimetar tog objekta. I nisam jedini koji JNA doživljava kao svoju kuću... - u dahu nastavlja Vukotić.

Na kraju razgovora, aktuelni direktor omladinske škole srpskog šampiona nije želeo da sakrije osećanja koja su u njemu trenutno zbog cele situacije.

- Verujte mi, naježim se i na samu pomisao da bi moglo da se desi da Partizan ostane bez JNA. To bi bio veliki udar na celo sportsko društvo kluba koji mi je u srcu - zaključuje Moca.
Poslednji komentari
  • AleksandarVeliki Vreme: 06.10.2013 15:04h

    svašta pobogu, ako je vojska gradila taj objekat onda on i pripada vojsci i tu je kraj priče... treba da budu zahvalni vojsci što im je decenijama dozvoljavala da u tom objektu rade, zaradjuju za sopstvenu i egzistenciju svoje dece, pa bogme i unuka... neki od njih su u vojnom objektu razradili i protivzakonite delatnosti - prodaju igrača sa utajom poreza i ŠTA TI IMAJU DA SE BUNE, pa stadion je i napravljen od poreza... mnogo su se osilili pojedinci, čuj njegova druga kuća, ma šta mi napriča...

  • dejo Vreme: 07.10.2013 00:53h

    O cemu ti pricas tzv legendo malog kluba partizana kad se to zna od davno da tvoj Partizan nema svoj teren vec to pripada Vojsci Srbije ,ova vlast u Srbiji radi samo ono sto su prosle trebale vlasti Srbije da naprave ,zapitaj se ti sto ti radi od Partizana sadasnji presednik tog kluba legendo Partizana malog kluba i odakle je napravljen onaj trenazni centar partizana teloptik ?:)

  • vaso Vreme: 07.10.2013 09:07h

    Ako je stadion gradila JNA a jeste onda to pripada JNA vojsci. Pošto ta vojska više ne postoji normalno je da pripada Partizanu. Partizan je jedini pravi vlasnik stadijona.

  • Teodor Vreme: 07.10.2013 10:03h

    Po tvom Nick-u vidim da imas visoko misljenje o sebi, pa se smatras prozvanim da i drugima delis savete. Nemoj, medjutim, da se pravis pametan, kada ocigledno niti poznajes sve cinjenice niti imas bilo kakvo pravno obrazovanje. U tome si A- Mali.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP