Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

IGRAČI ARSENALA ČEKAJU MANČESTER U DERBIJU KOLA

RAT PROKLETIH

Autor: P. Milovanović | 22.11.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Grmeće „Emirati“ večeras (18.30, Sport klub 1) kada se sastaju posrnuli giganti Arsenal i Mančester junajted. Uprkos tome što su „tobdžije“ i „đavoli“ očajno otvorili sezonu, i što posle 11. odigranih kola zauzimaju tek šesto, odnosno sedmo mesto na tabeli, zaostajući čak 12 bodova za liderom Čelsijem, jasno je da će dvoboj prokletih velikana (ubiše ih povrede) obeležiti vikend, ne samo u Premijer ligi već čitavoj Evropi.

Runi i Rosicki  u duelu

Runi i Rosicki u duelu | Foto: Profimedia

Izabranici Arsena Vengera igraju po sistemu toplo-hladno, a ni sam francuski profesor ne može da dokuči šta nedostaje njegovim „ganerima“ da budu konstantno na visini zadatka. Podatak koji Arsenalu ne ide u prilog, jeste činjenica da su na prethodnih 10 mečeva slavili samo jednom, uz sedam poraza i dva remija. Ono što hrabri tim iz Londona je bolnica koja vlada u Mančester junajtedu. Čak desetorica igrača su pod znakom pitanja za dvoboj na „Emiratima“, počev od golmana Davida de Hee, koga muči prst, preko zadnjeg veznog Dejlija Blinda, pa sve do ubitačnog napadača Radamela Falkaaa.


Bolnica u Mančesteru


David de Hea prst
Lingard koleno
Rafael mišić
Markos Roho rame
Džoni Evans skočni zglob
Dejli Blind koleno
Majkl Kerik prepona
Ešli Jang prepona
Radamel Falkao tetiva

- Imamo velikih problema s povredama, ali to ne sme da bude alibi. Protiv Arsenala, kao i svakog drugog tima, idemo na pobedu. Mančester je veliki tim koji uvek ima najviše ambicije i nigde ne ide sa belom zastavom - kratko je poručio menadžer „crvenih đavola“ Luj van Gal, koji je među kandidatima za trenera godine, pre svega zbog osvojenog trećeg mesta sa Holandijom na SP u Brazilu.


S druge strane, Arsen Venger puca od zadovoljstva što će posle dugo vremena na raspolaganju imati Olivijea Žirua, prvog špica. Francuz se mesec dana ranije vratio u pogon nakon teškog preloma potkolenice u meču sa Evertonom.


- Žiru je prirodno veoma snažan i čvrst, a takođe dobro jede, što je izuzetno važno. Operacija je dobro prošla, kao i čitav rehabilitacioni proces, zato je on čak četiri nedelje ranije spreman da zaigra - rekao je Venger.

Jasno je da su Arsenal i Mančester junajted ove sezone u kanalu, a poduži spisak povređenih igrača (Arsenal: Košćelni, Debiši, Volkot, Ospina, Velbek. Mančester: De Hea (?), Lingard, Rafael, Roho, Blind, Kerik, Evans, Jang, Falkao), preti da to ne bude pravi derbi... Ipak, daleko od toga da će Sančez, Kazorla, Runi i Persi propustiti priliku da demonstriraju sjajni fudbal. Ovaj meč i jednima i drugima može da bude prekretnica u sezoni.

Volkot otpao!

Kakav je maler Teo Volkot! Tek što se oporavio brzonogi krilni napadač Arsenala, zaradio je novu povredu. Volkot je ovoga puta, braneći boje Engleske, povredio prepone, zbog čega će propustiti utakmicu sa velikim rivalom Mančester junajtedom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP