Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PETKOVIĆ:

Razočaran sam prodajom stadiona OFK!

Autor: P. M. | 20.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Goran Vesić, gradski menadžer, poručio je da će „Omladinski stadion“, na kojem OFK Beograd igra mečeve još od davne 1957. godine, a koji je uknjižen kao vlasništvo grada, biti uskoro stavljen na prodaju.

Šta ako ga kupi neko  ko ne voli OFK?,  pita se Petković

Šta ako ga kupi neko ko ne voli OFK?, pita se Petković | Foto: Marko Metlaš

- Prodaja će se vršiti na tenderu i nadamo se da će ljudi koji vode OFK Beograd obezbediti partnere koji će kupiti stadion. Jasno je da stadion ne može da menja namenu i da mora da ostane mesto za sportska takmičenja. Ali kupovina stadiona će omogućiti da bude rekonstruisan i uređen - apostrofirao je Vesić.


Vest da će „Omladinac“, kojeg je odavno pregazilo vreme jer spolja izgleda kao oronuli starac i ruglo je Karaburme, biti prodat, pogodila je legendu kluba Iliju Petkovića. Pre svega zbog činjenice da nekada velelepni objekat decenijama nema tretman kakav zaslužuje, pošto ni grad ni klub nisu imali da ulože preko potreban novac.

Ide na tender:  Stadion OFK Beograd

Ide na tender: Stadion OFK Beograd | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- U Srbiji je sve na prodaju, pa valjda i stadion OFK Beograda. A šta će biti ako ga kupi neko ko ne voli OFK? Može da bude i dobro i loše. Bilo bi dobro da kupac u paketu uzme „čarape i cipele“. Ja se sećam kada su na njemu cvetale ruže. Bio je jedan od najlepših objekata, postojao je čuvar i niko nije mogao da uđe posle treninga i utakmice. A dokle smo sada došli... Stadion je u katastrofalnom stanju, zasut je trnjem - kaže Ilija.
Petković ni u koga nije želeo da upire prstom, ali je svestan da „Omladinac“ nije zaslužio da dođe do ovoga.

- Ne znam ko bi trebalo da snosi krivicu. Mi u klubu smo ga održavali dok smo mogli, mislili smo da će ga grad obnoviti i kasnije prodati. Nažalost, to se nije dogodilo, verovatno i grad gleda svoj interes i šta je najbolje za njega. Iskreno se nadam da će OFK Beograd imati pravo preče kupovine - kaže Petković.
Poslednji komentari
  • ofk Vreme: 20.05.2015 11:31h

    pa neka neko ponudi 1 din uz obaveznu rekonstrukciju i gotovo. nema promene namene. ajmo bivši fudbaleri ajmo tajkuni...a da ,nije tržni centar pa neće tajkuni da se jave,nema tu zarade...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP