Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NAKON ŠAMARA OD DANSKE, HOLANĐANIN SPORAZUMNO RASKINUO UGOVOR SA FSS-om

Rešismo se Dika, još samo da ode Tole!

Autor: P. Milovanović | 16.11.2014 - 09:02:00h | Komentara: 2

Srpski fudbal tragično je nastradao 14. novembra pred sablasno praznim tribinama u Humskoj, gde su nas išamarali Danci (1:3), a dan kasnije selektor Dik Advokat je upisao prvu veliku pobedu oprostivši se od „orlova“!

Advokat je sa „orlovima“ proveo nepuna četiri  meseca, a uspeo je da  nas potpuno upropasti

Advokat je sa „orlovima“ proveo nepuna četiri meseca, a uspeo je da nas potpuno upropasti | Foto: M. Metlaš

Nadmeni Holanđanin nas je zavio u crno, nije upisao nijednu pobedu na četiri meča, pa je potpuno logično što su on i FSS sporazumno raskinuli ugovor. Nakon fijaska koji smo doživeli u kvalifikacijama za EVRO 2016, jasno je da ćemo i propustiti i treće veliko tamkmičenje zaredom, Dika smo se rešili, ostaje samo još da Tomislav Karadžić, čovek koji nam ga je uvalio, povuče identičan potez i podnese neopozivu ostavku!


Hvalio se Tole, koga je odavno pregazilo vreme i koji broji poslednje dane na čelu srpskog fudbala, da je Holanđanin najbolje rešenje, pre svega zbog ogromnog iskustva i male plate od 20.000 evra mesečno. Nažalost, pokazalo se suprotno, dobili smo nezainteresovanog selektora, sa kojim smo u grupi sa Jermenijom, Albanijom, Danskom i Portugalom na tri meča osvojili samo JEDAN jedini bod i zakucani smo sa Jermenijom za poslednje mesto kvalifikacione grupe I.

Ljubav nije dugo trajala: Advokat i Karadžić

Ljubav nije dugo trajala: Advokat i Karadžić | Foto: A. Dimitrijević

Nedopustivo je kako su čelnici Saveza, predvođeni upravo glavešinom Karadžićem, dozvolili Diku da se tako surovo poigra dragocenom i skupocenom igračkom kakva je srpska reprezentacija. Sve same zvezde iz Čelsija, Mančester sitija, Liverpula, spoj mladosti i iskustva, nisu prikazale ama baš ništa, samo zato što Holanđanin nije ozbiljno pristupio poslu koji mu je poveren, pa će EVRO 2016 opet pratiti kraj TV-a. Tek što bi doputovao u Beograd i izrecitovao spisak sa večito istim igračima, po šablonu COPY PASTE, mali Dik bi brže-bolje zapalio natrag u Hag. Ista je priča i posle mečeva, bežao bi u Holandiju, umesto da s lica mesta prati mečeve srpskih klubova i traži igrača koji bi uneli svežu krv među anemične „orlove“.


Da je Dik povukao pravi potez što je pobegao iz Srbije, u koju je dolazio isključivo kao turista, složio se i Ljubiša Tumbaković, najtrofejniji stručnjak u istoriji Partizana i čovek koji je bio kandidat za vođenje našeg nacionalnog tima u nekoliko navrata.

Kron Deli se naigrao fudbala pored Gudelja i Lazovića

Kron Deli se naigrao fudbala pored Gudelja i Lazovića | Foto: A. Dimitrijević

- Bio je to moralni čin Dik Advokata. Potpuno ispravna odluka posle svega što se dešavalo otkako je preuzeo Srbiju. Jednostavno, morao je da ode zbog loših rezultata - rekao je za „Alo!“ Ljubiša Tumbaković.


Na pitanje kako mu je delovala Srbija pod selektorskom palicom Advokata i kako je video poraz od Danske, Tumbaković je odgovorio:

- Strašno je kako smo izgubili od Danaca. Ova ekipa ima daleko veći kvalitet nego što je pokazala, ali nedostaju joj moć, želja, energija, htenje... Nikada u životu nisam vređao kolege i igrače, oni su svetinja. Toga se držim godinama i ostaću dosledan. Samo ću kratko prokomentarisati da mi je ovo s Advokatom delovalo kao da otaljava posao. Kod njega nisam prepoznao da unosi sebe onoliko koliko bi trebalo, zato su nam bili takvi rezultati - zaključio je naš sagovornik.
Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 18.11.2014 08:48h

    Strasno,sta drugo reci.

  • Marko Vreme: 18.11.2014 08:49h

    Strasno,sta drugo reci.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP