Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

HRABRO

Rio odbio da bude licemer!

Autor: P. Milovanović | 22.10.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

Izgleda da su incidenti u Kruševcu bili okidač da se Englezi konačno nakane da iskorene rasizam i kod kuće. Tako je na Ostrvu tokom vikenda sprovedena akcija „kick off“, u kojoj je dogovoreno da svi igrači Premijer lige izađu na teren s majicama koje najstrožije osuđuju vređanja na rasnoj osnovi.

Defanzivac „đavola“ odbio da pre meča učestvuje u akciji protiv rasizma

Defanzivac „đavola“ odbio da pre meča učestvuje u akciji protiv rasizma | Foto: AP

Inicijativa koju su podržali gotovo svi moćnici i menadžeri nije u potpunosti uspela s obzirom na to da su as Mančester junajteda Rio Ferdinand, Džejson Roberts iz Redinga i Kenvajn Džons iz Stouka odbili da obuku majice.


Mekdermot ne podržava Fergusona

Za razliku od Fergusona i Mančester junajteda, koji su osudili ponašanje Rija Ferdinanda, Reding je stao na stranu svog napadača Džejsona Robertsa, koji nije obukao majicu.
- Razgovarao sam sa Džejsonom uoči meča s Liverpulom i on mi je objasnio da neće nositi majicu jer igrači nisu dovoljno zaštićeni od rasizma u Premijer ligi. Podržao sam 100 odsto njegovu odluku - rekao je menadžer Brajan Makdermot.

Englezi se, ne birajući oružje, svim silama bore da srpski fudbal završi na „lomači“, a upravo u svom dvorištu imaju problem s rasizmom, zbog kojeg su pomenuti fudbaleri rešili da ne budu deo akcije „kick off“.
Razlog je prost, dojučerašnji kapiten „gordog Albiona“ i Čelsija Džon Teri nedavno je optužen da je na rasnoj osnovi vređao Antoana Ferdinanda, mlađeg brata Rija, pa zato ne treba da čudi što je iskusni defanzivac „crvenih đavola“ oladio Fergija i čitavu priču.
Teri je dobio blagu kaznu, što je izazvalo gnev kod tamnoputih fudbalera koji su deo ostrvske fudbalske elite.
Nakon svega, Škot je poručio da ga je Ferdinand osramotio i da će ga to skupo koštati.

- Veoma sam razočaran, jer sam dan uoči meča sa Stoukom obećao da će svi igrači nositi majice protiv rasizma, a to se nije dogodilo. Ferdinand me je osramotio i odgovaraće zbog toga - grmeo je Aleks Ferguson.

Ljut na Ferdinanda, najavio kaznu: Ser Aleks Ferguson

Ljut na Ferdinanda, najavio kaznu: Ser Aleks Ferguson | Foto: Reuters


Kako prenose britanski mediji Mančester je već udario po džepu Ferdinanda, oduzimanjem dvonedeljne plate i sumom od 270.000 evra.

Osim Ferdinanda, i tamnoputi Džejson Robert nije podržao akciju „kick off“ uz obrazoloženje da Englezi nisu dovoljno učinili da iskorene rasizam iz Premijer lige.

Uz Terija, koji je suspendovan s četiri meča uz novčanu kaznu od 220.000 funti, za rasizam je optužen i Luis Suarez, nakon što je utvrđeno da je vređao Partisa Evru.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP