Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DŽEJMSA VILSONA, MLADU ZVEZDU MANČESTERA

Rođen da zabija na debiju!

Autor: Ekipa Alo! | 08.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

U emotivnoj noći na „Old Trafordu“ kada su se legende Nemanja Vidić i Rajan Gigs oprostili od dresa Mančester junajteda, eksplodirao je tinejdžer Džejms Vilson. Osamnaestogodišnjak iz Stefordšira je na debiju u pobedi nad Halom (3:1) postigao dva gola, uzvrativši ser Rajanu na najbolji mogući što mu je ukazao poverenje.

Daje golove ko od  šale: Džejms Vilson

Daje golove ko od šale: Džejms Vilson | Foto: Profimedia

Zvezda je rođena!
„Mali iz kraja“ kako ga zovu, zapalio je Ostrvo i trenutno se sve vrti oko njega. Oni kojima je Mančester u srcu nisu iznenađeni njegovim debijem iz snova. Jer, dečko je rođen da bude zvezda i svi su mogli da se zakunu kako će vrlo brzo doći njegovih pet minuta. Bilo je samo pitanje trenutka ko će mu i kada ukazati šansu, a to je učinio Gigs! Ispostavilo se kao pun pogodak!


A ko je u stvari magični dečak Džejms Vilson?
Rođen je 1. decembra 1995. godine u gradiću koji je pola sata vožnje od Mančestera. Već od osme godine je na „Old Trafordu“, čime je nastavio posle braće Nevil, Denija Velbeka i Vesa Brauna tradiciju da igrači iz grada i okoline dobijaju šansu.
Oduvek je bio zreliji od svojih vršnjaka. Već sa 15 godina je debitovao golom tim Junajteda za igrače uzrasta do 18 godina!? Sa 16 je odlučio pobednika u četvtrfinalu omladinskog kupa. Godinu dana kasnije, na 17. rođendan je potpisao profesionalni ugovor sa klubom, i već uveliko je dobijao šansu u rezervama Mančestera U21. Fascinantan je podatak da je ove sezone igrao za timove do 18 godina, do 21 godine i za seniorski tim. Pogađate? Za svaki je postizao golove, u proseku više od jednog po meču!

A rušio je Vilson još rekorda!
Sa 17 godina je mladom timu Njukasla zabio pet golova za poluvreme. Debi protiv Hala učinio ga je sedmim na listi najmlađih debitanata u istoriji kluba, dok je na listi najmlađih strelaca zauzeo skromno drugo mesto iza Federika Makede.

- Trenirao je tokom nedelje s nama, bio je uzbuđen i vredno je radio. Odlučio sam da mu pružim šansu, a on je dokazao da je poseban - rekao je Gigs.

Pohvaljen za „drvene“ kopačke
Koliko je Vilson skroman, engleski mediji su dočarali kroz njegove kopačke! Naime, u moru svemirskih kopački, mladi Džejms se odlučio za najobičnije crne kopačke, jer ni na koji način nije želeo da privlači pažnju medijima. I nagrađen je, dao je dva gola.

Zanimljivosti o Vilsonu
Godina: 18
Mesto rođenja: Stefordšir
Rajan Gigs je sa Mančesterom osvojio dve titule u Premijer ligi, FA kup i Liga kup pre nego što se Džejms Vilson rodio.
Brazil: Svetski bukmejkeri ubacili su u ponudu igru da li će Vilson ići sa Engleskom na SP u Brazilu. Kvota da bude u avionu sa Runijem i ekipom je 50!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP