Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PREDRAG LUKA (24), NOVA ZVEZDA I MILJENIK NAVIJAČA PARTIZANA

ROM SAM, tim se dičim!

Autor: M. Grujić | 19.03.2013 - 07:46:00h | Komentara: 1

Kvalitet uvek ispliva na površinu, što dokazuje i primer Predraga Luke (24), novog miljenika navijača Partizana.

Predrag Luka (24), nova zvezda i miljenik navijača Partizana

Predrag Luka (24), nova zvezda i miljenik navijača Partizana | Foto: Marko Metlaš

Brzonogi fudbaler postigao je drugi gol u crno-belom dresu otkako je u januaru stigao iz Rada, a u ispovesti za „Alo!“ rado priča o tome - ko je, šta je, odakle je...


Cela moja ulica je „grobarska”!

Kada je prešao u Partizan, mnogi navijači su sumnjali u navijačko opredeljenje Predraga Luke, koji tvrdi da je osvedočeni „grobar“.
- Ne znam kako da navijačima stvarno objasnim da navijam za Partizan. To su svi u Radu znali, tu nema tajni. Ma u Požarevcu ne navija samo moja kuća za Partizan, već cela ulica! Morate da dođete u Požarevac da to vidite - rekao nam je Luka.

- Koja je tvoja životna priča?
- Rođen sam u Požarevcu pored stadiona, u naselju Burdelj mala. Imam dva brata i sestru, ja sam najmlađi u porodici. Ćale mi je bio odličan fudbaler, igrao je i u drugoj ligi, pa je bilo logično da nastavim njegovim putem. Debitovao sam za Mladi radnik sa 15 godina, usledio je prelazak u Rad... Bilo mi je teško da se naviknem na Beograd jer pre toga nisam izlazio iz Požarevca, ali eto, stigao sam i do Partizana. U porodici navijamo za crno-bele, svi su presrećni. Moj burazer je i ranije išao na utakmice, sad tek ne izbija sa stadiona!

- Ti si najbolji primer kako u zemlji punoj predrasuda i rodbinskih veza rad i talenat mogu da počiste pred sobom sve nedaće. Da li si ikada imao problem zbog toga što si Rom?
- Ne, nikada nisam imao problem sa tim ko sam i šta sam, niti me to kojim slučajem vređa. Taman posla. Deca ko deca, zadirkivala su me još u osnovnoj školi, ali imao sam svoj cilj. Od trenutka kada sam ušao u prvi tim Mladog radnika, trudio sam se da radim sve jače i to se isplatilo. Od 15. godine izdržavam samog sebe, ne mogu da promenim to što sam niti želim. Znam kako sam živeo, u kojoj situaciji sam bio, pa sada i pomognem kada je nekome teško.
- Da li si religiozan?
- Dok sam igrao u Mladom radniku, stalno sam nedeljom pre utakmice išao u crkvu. Nosim lančić s krstom i slavim Svetu Petku.

Nedeljom ide  u crkvu, slavi  Svetu Petku:  Predrag Luka

Nedeljom ide u crkvu, slavi Svetu Petku: Predrag Luka | Foto: Marko Metlaš


- Da li ti se sviđa skandiranje navijača Partizana, koji su te brzo zavoleli?
- Oni su mi veliki, veliki motiv. Presrećan sam, ne mogu da verujem da sam doživeo tako nešto. Za tako nešto se živi. Želim javno da im se zahvalim na podršci i radiću na tome da im se na najbolji način odužim.

- Protiv OFK Beograda si postigao gol glavom, iako skok igra ne spada u tvoje adute. Da li ti je to prvi gol u karijeri na taj način?
- Ne, drugi je. Prvi gol glavom takođe sam postigao protiv OFK, u dresu Rada, kada smo slavili sa 1:0.

- Nemanja Kojić je zajedno sa tobom u paketu stigao u Partizan iz Rada i učestvovao je u akcijama pri postizanju oba tvoja gola u crno-belom dresu. Kada planiraš da mu se revanširaš?
- Ha, ha. Dugo igramo zajedno, dosta se dobro poznajemo, a zna Koja da ću mu ubrzo sve to vratiti.

Sanjam dres „orlova”


Nije tajna da Luka priželjkuje poziv u reprezentaciju Srbije, za koju veruje da može do pozitivnog rezultata u Hrvatskoj.
- To je san svakog fudbalera, svi mi živimo za to i radimo na tome da jednog dana obučemo dres reprezentacije. Nadam se da će poziv uskoro stići na moju adresu ako nastavim ovako. Sve ima svoj red. Verujem da smo dobra ekipa i da možemo do bodova u Hrvatskoj, posle čega ćemo u Novom Sadu moći do pobede protiv Škotske.

Poslednji komentari
  • zale-care Vreme: 19.03.2013 18:46h

    Ne pamtim ovako borbenog igrača još od vremena Žuke! Samo naprijed Peđa, vole te tvoji Grobari! Republika Srpska.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP