Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BARAŽ ZA SVETSKO PRVENSTVO

Ronaldo briljirao u Švedskoj, Sako heroj Francuske, Hrvati u Brazilu!

Autor: M. Grujić | 19.11.2013 - 22:54:00h | Komentara: 0

Kristijano Ronaldo je het-trikom u Švedskoj odveo Portugal na Svetsko prvenstvo u Brazil, a listu ekipa sa evropskog tla koji će učestvovati na Mondijalu kompletirali su Hrvati, Francuzi i Grci!

Kristijano Ronaldo

Kristijano Ronaldo

Sjajan meč viđen je u Švedskoj gde su se Portugalci radovali nakon 90 minuta pobedom od 3:2, koja je ponovo režirana od strane Kristijana Ronalda. Portugalski superstar postigao je het-trik i na taj način pokazao Zlatanu Ibrahimoviću ko je gazda. Kapitenu Švedske nisu pomogla ni dva gola koja je postigao sredinom drugog poluvremena.

Francuska je potpuno podbacila u Ukrajini, gde je izgubila sa 2:0, ali izabranici Didijea Dešama nadoknadili su taj rezultat već nakon prvog poluvremena i golova Mamadua Sakoa i Karima Benzeme. Ukrajinci su bili potpuno podređen rival, i gol je visio u vazduhu, a tek nakon isključenja Kačeridija početkom drugog dela igre, postalo je jasno da će "trikolori" stići i do trećeg gola. To se ispostavilo tačnim jer je Sako drugim golom na utakmici u 72. minutu postavio konačnih 3:0, dovoljnih za slavlje i put u Brazil!

Hrvatska je očekivano savladala Island, sa 2:0. Islanđani su odoleli u prvom meču, ali ništa nisu mogli na "Maksimiru", iako su imali igrača više od 37. minuta kada je isključen Mario Mandžukić. Upravo je napadač minhenskog Bajerna u 27. minutu doveo Hrvate u vođstvo, a prednost je duplirao Darijo Srna na samom početku drugog poluvremena. Gosti nisu imali snage za bilo kakav preokret, pa će se Hrvati vratiti na veliku scenu.

Grčka je odbranila prednost od 3:1 iz prvog meča, a Rumuni nisu uspeli ni pred svojom publikom da se raduju trijumfu jer su odigrali samo 1:1 protiv bivšeg evropskog prvaka.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP