Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

LOVA DO KROVA

Ronaldo postaje najplaćeniji sportista sveta!

Autor: P. Vuković | 08.03.2015 - 08:35:00h | Komentara: 0

Ne samo što najviše zarađuje u fudbalu, već će Kristijano Ronaldo biti najplaćeniji sportista sveta u 2016. godini! Superstar Reala prestići će neprikosnovenog boksera Flojda Mejvedera na prvom mestu po godišnjim primanjima - inkasiraće više od 100 miliona dolara!

Trostruki osvajač „Zlatne lopte“ odavno je iza sebe ostavio najvećeg rivala Lionela Mesija, a sada napada vrh „Forbsove“ liste (pravi se od juna do juna). U 2014. godini, Portugalac je zaradio 80 miliona dolara, čime je bio odmah iza Mejvedera, koji je uzeo 25 miliona više.

Kristijano Ronaldo

Kristijano Ronaldo | Foto: Profimedia

 Ukoliko stvarno zaradi više od 100 miliona dolara, CR7 bi postao tek treći sportista u istoriji koji je za 12 meseci imao takav prihod. Do sada, to je uspelo samo Mejvederu i američkom golferu Tajgeru Vudsu.

Ronaldova godišnja plata u Realu, sa bonusima, iznosi 52 miliona dolara pre oporezivanja. Van terena, od sponzorskih ugovora, dodao je još 28 miliona. Kris ima čak 11 sponzorskih ugovora sa velikim svetskim kompanijama, među kojima su proizvođači sportske opreme, automobila, tehnike, avio-kompanije... Takođe, njegova kompanija CR7, koja proizvodi donji veš, proširila je asortiman, pa sada prodaje i košulje, majice, obuću...
Inače, u fudbalu, posle Ronalda sa 80 miliona iz prošle godine, slede Mesi sa 64,7, Zlatan Ibrahimović sa 40,4, Geret Bejl sa 36,4, Radamel Falkao sa 35,4 i Nejmar sa 33,6 miliona.

Mejvederu ove godine 180 miliona!

Flojd Mejveder

 Flojd Mejveder, američki bokser i svetski prvak u velter i srednjoj kategoriji, na dve borbe, koje su ukupno trajale 72 minuta, zaradio je 105 miliona dolara. U bokserskoj karijeri zaradio je više od 400 miliona, ali ga najveća zarad tek očekuje jer će 2. maja u Las Vegasu boksovati protiv Manija Pakjaoa. U meču veka, Mejveder će zaraditi oko 180 miliona, a Pakjao 120 miliona dolara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP