Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

POBEDNIK NOSI SVE - REAL PROTIV ATLETIKO MADRIDA

Ronaldo za desetu, Gabi za prvenac!

Autor: V. Nestorović | 24.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ovo smo čekali cele godine. Šta god da bude na stadionu „Luž” u Lisabonu, u Madridu će večeras biti fešta, jer će u finalu Lige šampiona snage odmeriti Real i Atletiko (20.45).

Gabi i Ronaldo

Gabi i Ronaldo

I dok moćna kraljevska mašinerija predvođena tek oporavljenim Kristijanom Ronaldom juri deseti „ušati” trofej za klupsku riznicu, žestoki momci Dijega Simeonea, nakon osvajanja Primere, žele da se dokopaju i trofeja Lige šampiona, prvog za „jorgandžije“ i tako postanu najbolja generacija koja je ikada nosila dres Atletika.


Real čeka desetu krunu

1956: Real-Rems 4:3
1957: Real-Fjorentina 2:0
1958: Real-Milan 3:2
1959: Real-Rems 2:0
1960: Real-Ajntraht 7:3
1966: Real-Partizan 2:1
1998: Real-Juventus 1:0
2000: Real-Valensija 3:0
2002: Real-Leverkuzen 2:1

Prošlo je 12 godina od čuvenog voleja Zidana, koji je doneo poslednji evropski pehar Realu, a da li će tako nešto slično poći za nogom Kristijanu Ronaldu ili nekome drugome iz redova Reala, ostaje da se vidi. U svakom slučaju, Karlo Ančeloti ima mnogo razloga za brigu. Portugalac je pred najbitniji meč sezone odradio tek 25 minuta treninga sa ostalim igračima, i isto toliko sam, a pod velikim znakom pitanja su Karim Benzema i Pepe, tako da ostaje da se vidi u kojoj meri će do početka meča uspeti da ih oporavi Realov medicinski tim.

S druge strane, Dijego Simeone je odahnuo, jer izgleda da je tretman dr Marijane Kovačević vratio u „život“ Dijego Koštu, koji je nakon povratka u Madrid takođe odradio trening sa ostatkom ekipe, tako da je izgleda sada povreda zadnje lože stvar prošlosti.

Atletiko i Real su juče doputovali u Lisabon, a pored stadion „Luž“, do poslednjeg mesta biće ispunjen i „Santjago Bernabeu“, jer su navijači Reala razgrabili 80.000 besplatnih karata kako bi preko džinovskih video bimova pratili finale. Real je favorit u kladionicama, Atletiko je ove sezone mnogo puta dokazao da ume da sruši one koji su „jači“ na papiru, a nama ostaje samo da uživamo u nadamo se vrhunskom fudbalu.

Slaviće Neptun ili Kibela


Madrid će goreti večeras, ali glavna fešta biće kod Neptunove (bog mora) fontane, gde se tradicionalno skupljaju navijači Atletika, ili kod fontane koja je posvećena Kibeli (stara frigijska „majka zemlja“, koja je vladala celom prirodom), gde shodno tradiciji pristalice Reala slave trofeje. U prevodu, ili će kapiten „jorganždija“ Gabi vezati šal oko Neptunovog vrata, ili će Kasiljas zakačiti zastavu Reala na Kibelu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP