Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MILUTIN MRKONJIĆ O INTERESOVANJU BIZNISMENA:

Rusi i Arapi hoće da kupe večite!

Autor: D. J. Bužić | 07.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Priče da fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan zbog finansijske dubioze više ne interesuju ama baš nikoga na svetu, dobijaju potpuni obrt, bar prema onome što je za „Alo!“ juče izjavio Milutin Mrkonjić, bivši ministar saobraćaja i infrastrukture.

Pomaže u privatizaciji Zvezde i Partizana: Milutin Mrkonjić

Pomaže u privatizaciji Zvezde i Partizana: Milutin Mrkonjić | Foto: Vesna Lalić

Mrkonjić trenutno aktivno učestvuje u raspravama o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji i u razgovoru za naš list tvrdi da će već u septembru biti sve mnogo jasnije i da očekuje da će većina sportskih klubova u Srbiji postati vlasnici zemljišta, koje trenutno samo koriste.


FK Partizan: Logično je da zemljište pripadne nama, a ne Vojsci Srbije!


U Fudbalskom klubu Partizan s nestrpljenjem iščekuju vesti o mogućnosti da zemljište zbog kojeg se spore sa Vojskom Srbije i definitivno pripadne crno-belima.
- Daj bože da se ostvari to o čemu vam je Milutin Mrkonjić pričao. Ako bismo iskreno, to je i potpuno logično jer je verovatno država postala svesna da neće moći da privatizuje klubove ili da im nađe strateškog partnera ukoliko zemljište na kojima se nalaze stadioni nije u vlasništvu tih klubova. Što se tiče našeg spora sa Vojskom oko toga u čijem je vlasništvu stadion, uvereni smo da je sve čisto kao suza i da ako ima pravde, koja nije tako brza i efikasna, stadion pripada nama - rekao je za „Alo!“ Duško Jovanović, potpredsednik FK Partizan.

- Prema tome, Crvena zvezda i Partizan će postati vlasnici zemljišta, a tada će i njihova tržišna vrednost biti znatno veća. Procenjuje se da bi, recimo, Crvena zvezda za plac oko stadiona na tržištu mogla da dobije i blizu 150 miliona evra! U tom slučaju bi i Partizanovo zemljište, koje pripada Vojsci, tada pripalo klubu iz Humske, a to znatno menja stvari.
Verujte mi, kroz mnoge kontakte sa stranim investitiorima nailazio sam na njihovo interesovanje za kupovinu Zvezde i Partizana. Zakon ih je dosad sprečavao u tome, ali oni prate situaciju, i dalje zovu, raspituju se, pre svih Arapi i Rusi - otkriva za „Alo!“ Milutin Mrkonjić.

Na našu konstataciju da pojedini čelnici Zvezde i Partizana ovih dana iznose uznemiravajuće informacije po kojima su klubovi pred gašenjem, naš sagovornik objašnjava.

- Na svu sreću, tako nešto se neće desiti. Neka navijači Zvezde i Partizana ne brinu. To što pojedinci prikazuju situaciju toliko dramatičnom, to je deo klupske politike. Ako već pričamo o potencijalnim investitorima, ima tu i naših ljudi, biznismena.
Nazovite ih tajkunima ako hoćete, ali mnogi su spremni da kroz čistu situaciju uđu u Ljutice Bogdana ili u Humsku. Nije samo Miroslav Mišković čovek koga mnogi već sad vide u nekom sportskom klubu, ima ih još - uverava Milutin Mrkonjić.

Slobodan Milošević

Slobodan Milošević | Foto: AP

Milošević je prvi hteo da proda Zvezdu i Partizan!

- Uoči petooktobarskih promena 2000. godine, za privatizaciju Crvene zvezde i Partizana bio je i tadašnji predsednik Srbije Slobodan Milošević. Slobu baš nešto i nije zanimao sport, ali se slagao sa našim predlozima da je najpametnije da se klubovi privatizuju. Nismo uradili to tada, uradimo sada - poručuje Mrkonjić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP