Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DIK ADVOKAT NAPALJEN ZA KLUPU „ORLOVA“:

Sa mnom ćete u Francusku!

Autor: D. Ostojić | 29.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Iskusni holandski trener Dik Advokat (66) juče je u Staroj Pazovi i zvanično promovisan u selektora fudbalske reprezentacije Srbije. Preuzeo je naš najbolji tim na dve godine, a ni on ni prvi čovek srpskog fudbala Tomislav Karadžić, ne kriju da bi voleli da se ta saradnja nastavi bar još toliko.

Bez starca  nema udarca:  Dik  Advokat

Bez starca nema udarca: Dik Advokat | Foto: Marko Metlaš

Naravno, prvi uslov je plasman “orlova” na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.


Svestan je toga i sam Holanđanin, ali je na predstavljanju odavao utisak napaljenog, samouverenog generala, koji zna da će iz bitke sa Jermenima, Albancima, Dancima i Portugalcima izaći kao pobednik.

Nisam ovde zbog para
- Moram da se koncentrišem na ono što je pred nama, pred selekcijom Srbije. Pre 14 dana sam dobio poziv i odmah shvatio da je reč o kvalitetnoj ekipi i da imam viziju sa njom. Pitanje novca mi nije bilo presudno, već potencijal igrača i to da mogu do uspeha. Gledao sam snimke utakmica Srbije sa nedavne turneje po SAD i video da mogu da odvedem Srbiju na EVRO. To je naš jedini cilj i nikakva opravdanja ne bismo imali za eventualni neuspeh - izjavio je bivši selektor Holandije, Južne Koreje, Belgije i Rusije.

Gudelj, to je Srbija!
Holanđanin je upitan koje ime mu je prvo palo na pamet kada je dobio poziv da preuzme „orlove“.
- Sigurno je to bio Nemanja Gudelj, koga sam trenirao prošle godine u AZ Alkmaru. Naravno, znam još neke sadašnje i bivše igrače Srbije.

Himna nije obavezna
Advokat je otkrio i da neće terati igrače da pevaju himnu, kao što je to radio njegov prethodnik Siniša Mihajlović, tako da bismo u crvenom dresu opet mogli da gledamo i Adema Ljajića.

- Oni igrači koji žele da je pevaju, neka pevaju. Oni koji hoće da se koncentrišu tokom intoniranja himne, neka se koncentrišu - jasan je čovek koji je u trenerskoj karijeri osvojio 14 trofeja od kojih su svakako najznačajniji Liga Evrope i Superkup Evrope sa Zenitom.

Debi protiv Francuza
Prvu utakmicu pod vođstvom novog selektora Srbija će odigrati 7. septembra protiv Francuske na stadionu Partizana. Takmičenje u kvalifikacijama počeće 11. oktobra, gostovanjem u Jermeniji. Tri dana kasnije igramo u Beogradu protiv Albanije.

Promeniću mentalitet igrača

Na pitanje: „Da li će biti moguće promeniti mentalitet srpske reprezentacije, koja se od raspada SFRJ samo jednom plasirala na Evropsko prvenstvo“, Advokat je odgovorio:
- Upravo zbog toga sam prihvatio posao. Video sam ekipu dobrih igrača i uvek sam se pitao zbog čega nema rezultata. Zbog toga sam ovde, da pokušam da napravim nešto više, da promenim tu naviku - jasan je novi selektor.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP