Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

GOLMAN VLADIMIR STOJKOVIĆ:

Sa Pinto me je uvek podržavao!

Autor: D. O. | 17.04.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Bivši golman Crvene zvezde, a sada jedan od najzaslužnijih što Partizan ima četiri boda više upravo od večitog rivala Vladimir Stojković, otvorio je dušu u intervjuu za „Mocart“ i ispričao kako je prošao kroz celu svoju karijeru.

Dobro poznaje  trenera Crvene  zvezde: Vladimir  Stojković

Dobro poznaje trenera Crvene zvezde: Vladimir Stojković | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Interesantan je podatak koji je Stojke izneo za deo karijere vezan za Sporting iz Lisabona 2009. Upravo je tada sportski direktor „lavova“ bio sadašnji trener crveno-belih, Rikardo Sa Pinto.


- Negde mislim da je politika kluba bila da ne mogu da branim. Zbog čega, kako i zašto, ne znam. A navijači su me obožavali! Imao sam nenormalno dobar odnos sa njima. Smatrali su me budućim Šmajhelom, kapitenom kluba, ali posle povrede se nikad nisam vratio na gol. Sa Pinto je bio jedan od onih, možda i jedini, koji je hteo da me vrati. Imali smo sportski i prijateljski odnos. Često smo razgovarali i bio je za svaki dogovor.
Ništa mu nije bilo teško, podržavao me je, verovao u mene, govorio da ostanem. „Vidiš da si nekome drag...“ Nismo se čuli i videli od kad je stigao u Beograd. Srešćemo se verovatno prvi put na derbiju - izjavila je „jedinica“ Partizana.

U Ivanjici, u prošlom kolu JSL, Stojke je odbranio zicer napadaču Javora Kostiću i tako sačuvao rezultat 1:0 i mir u Humskoj ulici.
- Mnogo je bitno što smo dobili. Težak meč... Da nas je neko pre početka drugog dela prvenstva pitao da li bismo u ovom trenutku pristali na četiri boda više, svi bismo prihvatili. Ukoliko do derbija zadržimo ovu prednost, prvenstvo je završeno.

Za kraj se Vladimir osvrnuo i na mečeve iz prethodnog kvalifikacionog ciklusa reprezentacije, kada su svi prstom upirali u njega zbog toga što su „orlovi“ izvisili za EP u Poljskoj i Ukrajini.

- Posle Estonije i Đenove sam izgubio želju za reprezentacijom, krivio sam sebe i mislio da ekipa ispašta zbog mene i da je bolje da me nema. Ipak, prođe neko vreme, sedneš, razmisliš, spusti se lopta... Uvek sam bio i biću uz reprezentaciju, bez obzira na to da li sam na spisku. Moraš da se navikneš na okolnosti. Onda ti je svaki dan isti i živiš ga normalno. Teret postoji, ali postaneš svestan toga i prihvatiš da je svaki dan neka vrsta borbe - zaključio je Stojković, koji je izjavio da još ne zna šta će raditi po završetku karijere.

„Predosećao sam da neću braniti u Zagrebu“


Stojke se još jednom osvrnuo na meč Hrvatska - Srbija, koji je presedeo na klupi.
- Negde sam predosećao da neću braniti i taj utisak je bio sve jači kako se meč približavao. Ali sam ipak gajio nadu da grešim... To je bila utakmica u kojoj ništa nisi mogao da izgubiš, samo da budeš veliki. Treba živeti za takve utakmice, moliti se da ih bude što više na svetu. U takvim utakmicama se pokaže na terenu koliko možeš i to je to. Računica je čista. Imao sam želju i imaću želju uvek. Sa poštovanjem sam, kao i uvek, prihvatio odluku selektora - kaže Stojković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP