Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SAOPŠTENJE FK PARTIZAN

Sačuvajmo dostojanstvo i mir, neka pobedi bolji!

Autor: A. O. | 17.10.2014 - 21:04:00h | Komentara: 0

Fudbalski klub Partizan izdao je saopštenje povodom sutrašnjeg "večitog derbija", u kojem je apelovao na navijače oba kluba i sve ostale ljubitelje sporta da taj događaj protekne u sportskoj atmosferi.

Ratovaće za titulu  do poslednjeg kola:  Živković (Partizan)  i Mijailović (Zvezda)

Nakon incidenata zbog kojih je prekinuta utakmica između Srbije i Albanije, crno-beli upozoravaju da bi svaki novi incident bio koban po domaći fudbal, kao i da su moguće provokacije "sa treće strane", te apeluju da meč i navijanje prođu dostojanstveno, a da igrači na terenu pokažu ko je u ovom trenutku bolji. Saopštenje Partizana prenosimo u celosti.

Poštovani navijači Partizana i Crvene zvezde, ljubitelji fudbala u Srbiji,

Pred nama je 147. „večiti derbi“ koji će, pored tradicionalnih navijačkih tenzija i strasti, biti pod posebnom lupom zbog nedavnih incidenata na utakmici Srbija – Albanija.

Nema sumnje da će oči fudbalske Evrope biti uprte u Beograd i da će svaki iole ozbiljniji incident pogoršati sliku o nama i negativno uticati na odluku UEFA o pomenutoj reprezentativnoj utakmici.

Više puta se u skorijoj prošlosti dešavalo da pojedinci ili male grupe huligana svojim ispadima stvaraju pogrešnu sliku o desetinama hiljada srpskih fudbalskih navijača. Dokažimo sutra da nismo rasisti, huligani, varvari, dokažimo da su uvrede koje ovih dana stižu na naš račun neistinite i pogrešne. Dokažimo da najvažnija utakmica srpskog fudbala može da protekne u fer i sportskom navijanju i da bezbednost aktera i gledalaca nije i neće biti ni na koji način ugrožena. Prepustimo fudbalerima da na terenu reše ko je bolji u ovom trenutku, nemojmo se nadmetati u nasilju, prostaklucima i primitivizmu, takvo ponašanje nije primereno tradicijama i vrednostima našeg naroda, to nismo mi.

Na žalost, ponovo su moguće provokacije koje će eventualno doći sa neke „treće strane“. Apelujemo na gledaoce da sačuvaju mir i dostojanstvo, da se posvete isključivo bodrenju svog omiljenog kluba. Bilo kakvim političkim porukama i parolama nije mesto na sportskim borilištima.

Obratili smo se nadležnima da nam pruže neophodnu pomoć u organizaciji utakmice i verujemo da će policija i druge bezbednosne službe angažovati povećani broj svojih pripadnika, da će ih postaviti svuda gde postoji opasnost od incidenata, uključujući i prostor oko terena i da će zajedno sa redarskom službom preduprediti eventualne pokušaje pojedinaaca da pokvare praznik srpskog fudbala.

Uputstvo redarske službe objavljeno je u javnosti, molimo gledaoce da ga poštuju i pridržavaju se zakonskih pravila. Veoma je važna blagovremena kupovina ulaznica i blagovremen dolazak na stadion. Kapije stadiona otvoriće se u 16,30 časova, blagajne će raditi do 18,00 časova, a kapije stadiona će se zatvoriti u 18,30 časova, pola časa pre početka utakmice, i posle toga niko neće moći da uđe na tribine. Molimo gledaoce da poštovanjem ovih mera pomognu u organizaciji utakmice.

Neka sutra na terenu pobedi bolji, a pobedu u civilizovanom i sportskom ponašanju odnesimo svi!

Beograd, 17.10.2014.

Uprava FK „Partizan“

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP