Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

UEFA IZBACILA TIM SA “MARAKANE”, ALI MUKE TEK PREDSTOJE

Sad i FIFA preti Zvezdi!

Autor: P. Vuković | 08.06.2014 - 13:02:00h | Komentara: 5

Nakon što su ostali bez Evrope, ukoliko hitno ne izmire stara dugovanja prema igračima, postoji opasnost da crveno-beli budu izbačeni iz Superlige ili da u novu sezonu u domaćem šampionatu uđu sa bodovnim minusom

Zvezda

Crvena zvezda u problemu...

 

Na “Marakani” su i dalje svi u šoku jer je UEFA izbacila Crvenu zvezdu iz Evrope zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Istina, crveno-beli imaju pravo žalbe na ovu odluku, ali kako trenutno stvari stoje, čak i ukoliko se odluče na takav korak, malo ko veruje da će se išta postići, a priče da su za sve krivi bivša uprava i donekle mediji i da ljudi iz Niona nemaju dovoljno sluha za crveno-bele prolaze možda kod kuće, ali ne i kod UEFA.

Izbačeni iz Evrope za sezonu 2014/15.

Srbija, Crvena zvezda (dugovanja)
Turska, Sivas (nameštanje)
Turska, Eskišehir (nameštanje)
Rusija, Rostov (dugovanja)
Ukrajina, Metalurg Donjeck (dugovanja)
Letonija, Skonto Riga (dugovanja)

Sada, kada bi svaki navijač Crvene zvezde pomislio da je ovo najgore što može da pogodi Zvezdu, nažalost, ne bi bio u pravu. Ne samo da će srpski šampion ostati uskraćen za učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, nego postoji realna opasnost da se sada u priču umeša i FIFA, koja bi zbog dugovanja tima sa “Marakane” igračima, pre svega strancima, mogla da naloži FSS-u da crveno-belima pred na početku naredne sezone oduzme određeni broj bodova ili čak izbaci iz Superlige uz obaveznu finansijsku kaznu.
Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”, objašnjava koliko je realna opasnost da i FIFA udari žestoku packu Crvenoj zvezdi.
- Kao prvo, izbacivanje ne treba shvatiti kao tragediju. Pokazali su nam gde nam je mesto. Nažalost, sada se može očekivati i da FIFA finansijski kazni Zvezdu, da joj oduzme bodove u sledećem nacionalnom prvenstvu, da degradira klub... Tu FSS ne može ništa. Biće kako FIFA kaže – rekao je Poledica za “Alo!”.
U poslednjih nekoliko godina, dosta fudbalera je tužilo Zvezdu, među kojima su Asamoa, Bronoviski, Šišić i mnogi drugi, a u međuvremenu, crveno-beli su, koliko su bili u mogućnosti, isplaćivali dugove, ali ostalo je i dosta toga da se reguliše.
- Da biste dobili licencu UEFA, morate da imate čistu finansijsku situaciju zaključno sa prošlom godinom. Ovi fudbaleri su tužili Zvezdu još 2009. godine, a spor je trajao tri i po godine i tek 2013. je postao pravosnažan. Zato su sada ti dugovi došli na naplatu, inače bi Zvezda i ranije bila izbačena - dodaje Poledica.
Klubu iz Ljutice Bogdana preostaje da se žali sudu u Lozani na odluku UEFA.
- Slaba je vajda od toga. Sud u Lozani je veoma skup. Žalba sigurno košta nekoliko desetina hiljada evra, ako ne i više - kaže
Poledica i predlaže rešenje:
- Pod jedan, pravilnik UEFA o licenciranju mora da se primenjuje na nacionalnom nivou. Da važi i za Superligu, ne samo za UEFA. Ovde niko nema finansijski izveštaj, troškove, što je nenormalno. Ne mogu više da se problemi rešavaju telefonom, na prijateljstvo, kraj priče. Ima da platiš ono na šta si se obavezao. Pod dva, mora da se uvede „seleri kep“, odnosno finansijsko ograničenje zarada. Ne može jedan fudbaler da igra za 200 evra, a drugi za 200.000. Mnogo je takvih primera u Srbiji - zaključio je Poledica.

Lozana: Jednog sudiju predlaže i crveno-beli
Ukoliko se crveno-beli ipak odluče da se žale na odluku UEFA, nadležan je Arbitražni sud u Lozani. Srpski klub će imati pravo da predloži jednog svog sudiju, drugog daje UEFA, a treći je nezavisan. Na “Marakani” još nisu odlučili da li će se žaliti, konačnu odluku će doneti u ponedeljak.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Grobar Vreme: 08.06.2014 14:10h

    Jel ovo nekome cudno? Da'l vas ne mrze slucajno ili samo traze da postujete zakon i postojite ako mozete ili se ugasite ako niste sposobni kao klub?

  • Sumadinac Vreme: 08.06.2014 18:03h

    Zasto ne terete Zvezdu i za namestanje utakmica, svi koji su u fudbalskom savezu znaju da im je poklonjena titula

  • kingpin Vreme: 08.06.2014 22:15h

    Koja bre fifa sta lupetate? Fifa nema nista sa klubovima ako vam nije poznato fifa je zaduzena za nacionalne saveze a ne za klubove!Nego bezveze dizete jos vise paniku. Ajde objasnite mi molim vas od kada to fifa ima bilo sta sa nekom situacijom u nekom klubu.Jednostavno uefa-klubovi a fifa-savezi!!!

  • CZV Vreme: 08.06.2014 22:26h

    @Zato sto i tvoj patlidzan niko nije terao za namestanje titula.

  • voša Vreme: 10.06.2014 17:40h

    Nema gorih navijača od zvezdinih,oni misle da jedino zvezda nešto vrede,sve druge vredjaju,oni su stub srpstva,u srbiji se bolje zivi kako je zvezda prvak,TAČNO BOLJE SE ZIVI KONAČNO STVARI DOLAZE NA SVOJE I ZVEZDA SE POSTAVLJA TAMO GDE JOJ JE I MESTO,DA NIJE POLITIKE I POLITIČARA NEBI NI POSTOJALA

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP